MELDT STJÅLET: I september ble denne lastebilen meldt stjålet. Dette fant kontrollørene raskt ut av da den kom inn på kontrollstasjonen.

Kom til kontroll i stjålet lastebil

TARALDRUD: Med hjelp av kamerateknologien ANPR visste kontrollørene med det samme at de sto foran en stjålet lastebil.

Publisert

Det var under en kontroll på Taraldrud kontrollstasjon langs E6 sør for Oslo, i mai at lastebilen kom rullende inn på kontrollstasjonen. Lastebilens brokete historie ble avdekket med kamerateknologien ANPR som leser av skilter og raskt gir status på kjøretøy. Denne lastebilen ble meldt stjålet i september i fjor, og hadde følgelig heller ikke forsikring.

Får varsel

- Vi hadde en ordinær trafikkontroll ved Taraldrud da denne kom inn. Ved bruk av kameraer kom det opp varsel på dette kjøretøyet, og den ble tatt ut til kontroll, forklarer Daniel Alexander Hals ved kontrollstasjonen.

Han har ikke noe tall å oppgi på hvor mange biler de får informasjon om med dette systemet, men skryter av ANPR-teknologien.

- Dette er et godt og viktig verktøy for oss på flere måter. Blant annet for å få tak i kjøretøy som ikke burde kjøre på veiene våre, samt at det gir viktig informasjon fra risikoklassifiseringssystemet som er knyttet til ANPR-løsningen, sier han videre.

Sjåfør uvitende

- Hvordan reagerte sjåføren da dere stoppet denne bilen?

- Sjåføren var rolig og behersket og gjorde det han fikk beskjed om, sier kontrolløren i Statens vegvesen utekontrollgruppe.

- Innrømmet føreren overfor dere at denne satt i en stjålet bil?

- Sjåføren var ansatt og hadde ikke kjennskap til dette, svarer Hals.

- Hva skjedde med fører og bil etter at dere hadde stoppet den?

- Etter at fører og bil ble stoppet, måtte varene fra lastebilen flyttes over på en annen lastebil for videre transport. Fører av bilen ble med denne transporten. Kjøretøyet ble avskiltet av oss ettersom det var begjært avregistrert. Politiet rekvirerte et bergingsfirma for henting av kjøretøyet, sier han.

Powered by Labrador CMS