Nye Opel Movano-e blir tilgjengelig fra årsskiftet 2021/2022.
Nye Opel Movano-e blir tilgjengelig fra årsskiftet 2021/2022.

Opel med ny stor elektrisk varebil

Opel har publisert de første bildene av sin nye Opel Movano-e som er det deres første elektriske varebil i den største klassen.

Publisert

- Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt alternativ også i den største klassen. Det vil selvsagt bidra til å styrke Opels posisjon i det norske varebilmarkedet, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen.

Inntil 224 kilometer rekkevidde

Elmotoren i Movano-e, er på 90 kW (122 hk) og 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 110 kilometer i timen. Avhengig av behov, kan kunden velge mellom batterier på 37 kWh eller 70 kWh, noe som gir en rekkevidde på opptil 224 kilometer målt etter WLTP-syklusen for blandet kjøring.

Dørene er 203 cm høye.
Dørene er 203 cm høye.

På samme måte som for Opels øvrige elektriske varebiler, er batteriene i Movano-e plassert under gulvet, noe som sørger for at det ikke reduserer lasteplassen. Plasseringen sørger også for å gi Movano-e lavt tyngdepunkt noe som gjør den stabil både i skarpe svinger og ved sidevind.

I tillegg til elektrisk fremdrift, blir også nye Opel Movano tilgjengelig med 2,2-liters dieselmotorer fra 80 kW (120 hk) til 121 kW (165 hk) og et moment på opptil 370 Nm, alle i kombinasjon med sekstrinns manuelle girkasser.

Mange valgmuligheter

Bakspeilet.
Bakspeilet.

Kassebilversjonen består av fire lengder og tre høyder, med en lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter. Dørene på H3-varianten er 2,03 meter høye. Bakdørene kan åpnes opp til 270 grader. Med en nyttelast på inntil 2,1 tonn blir nye Movano-en sterk konkurrent i segmentet for de største varebilene.

I tillegg til ferdige varianter fra fabrikk, vil også Opel Movano være en meget god basis for bygging av ulike former for spesialkonverteringer, alt fra tippbiler til campingbiler.

På samme måte som resten av varebilrekken fra Opel, vil også nye Movano få førerstøttesystemer som automatisk brems, blindsonevarsling, bakkenedkjøringsassistent og varsling om du er i ferd med å forlate kjørebanen.

Nye Movano sørger for at Opel har en av de mest moderne modellrekkene av varebiler på markedet, og sammen med Vivaro-e, og Combo-e vil Opel ha et fullt utvalg av utslippsfrie varebiler.

Etter planen vil nye Opel Movano og Movano-e være på plass rundt årsskiftet.

Nye Combo-e, Vivaro-e og Movano-e.
Nye Combo-e, Vivaro-e og Movano-e.