Scania har ikke noe ønske om å gå ut med bildedetaljer om de kommende nyhetene nå, så dette bildet er alt som er lagt ved pressemeldingen fra Scania.
Scania har ikke noe ønske om å gå ut med bildedetaljer om de kommende nyhetene nå, så dette bildet er alt som er lagt ved pressemeldingen fra Scania.

Scania kommer med oppdatert lastebilserie

Ny drivlinje, chassisoppdateringer og forbedret drivstofføkonomi.

Publisert Sist oppdatert

Scania kommer med en vesentlig oppdatert Euro 6 lastebilserie i november 2021.

- Gitt situasjonen med rekordhøy etterspørsel, mangel på halvledere og kommende introduksjon av ny produktserie har vi besluttet å gå ut med denne informasjonen nå, sier Alexander Vlaskamp, Executive Vice President and Head of Sales and Marketing i Scania.

Oppdateringer og forbedringer

- Vi, og resten av bransjen, strever med mangel på halvledere. Dette har resultert i lange leveringstider og i noen tilfeller forsinkede leveringer. I tillegg forbereder vi oss på vår største introduksjon siden 2016. I denne situasjonen mener vi det er rettferdig å gi potensielle kunder et godt beslutningsgrunnlag når de vurderer kjøp av ny Scania. Scania avslører ikke nøyaktig tidspunkt eller innhold i introduksjonen. Den eneste lovnaden, er chassisoppdateringer og «vesentlig» forbedret drivstofføkonomi, sammenlignet med dagens serie. Dette bør bli sett i sammenheng med at Scanias lastebiler er blitt kåret «Green Truck» fem år på rad av ledende, tyske bransjetidsskrifter, sier Vlaskamp.

Tar imot bestillinger i november - produksjonsstart i 2022

Kunder kan forhåndsmelde interesse for den oppdaterte produktserien til sin selger. Ordresystemet for disse lastebilene vil ikke være åpent før i november.

- Vi skal sikre at hele salgsstyrken har riktige verktøy og oppdatert informasjon på plass før introduksjonen av den nye 13-literserien i november. Vi er overbevist om at våre kunder vil sette pris på å få muligheten til å velge mellom en fantastisk lastebil fra dagens serie eller en vesentlig oppdatert lastebil, med planlagt produksjonsstart i andre kvartal 2022, avslutter Vlaskamp.

Med den nye drivlinjen vil Scania: «Demonstrere vår dedikasjon til å drive skiftet mot et bærekraftig transportsystem, slik at vi kan møte klimamålene satt av Parisavtalen». Scania opplyser at bedriften var den første kommersielle lastebilprodusenten til å sette klimamål som er godkjent av Science Based Target initiative (SBTi).