NYLIG LANSERT: Renault E-Tech T-serie ble lansert sist høst, og Renault Trucks er i gang med overleveringer av bilen til kunder i Norge.

Serviceavtale med batterigaranti

RENAULT TRUCKS: Serviceavtale på elektriske lastebiler skiller seg litt fra lastebiler på diesel.

Publisert

Renault Trucks lanserer serviceavtalen «Serenity Pack» for kunder av mellomtunge og tunge elektriske lastebiler som skal bidra til en «mykere overgang til elektriske kjøretøy.

- Dette innebærer at kundene kan være sikker på at lastebilen blir korrekt vedlikeholdt på lik linje med en dieseldrevet versjon, men med tilleggstjenester som er spesielt utviklet for batteridrift. Avtalen inkluderer en batterigaranti med forpliktet ytelse, mulighet for fjernstyring av programvare-oppgraderinger, aktiv overvåkning, 2 tauinger i tilfelle batteriet er tomt for energi og egne rapporter for å supportere kundene i optimalisering av driften. Vi mener at dette er unikt i bransjen og helt avgjørende for å lykkes sammen med kundene når de skal velge 100 % elektrisk», sier servicemarkedssjef Lars Thomas Eriksen i Renault Trucks.

Høyteknologisk

Elektriske lastebiler er kjennetegnet av mye moderne teknologi som sammen skal sørge for sømløse transportoppdrag. Serenity Pack er nøye utviklet av Renault Trucks og skal være et viktig supplement slik at kundene føler seg trygge på valget av det som for mange er en helt ny drivlinje på lastebil-fronten. Det er utvilsomt en viktig suksessfaktor med en slik tilpasset kontraktstype med introduksjonen av elektrisk drivlinje på mellomtunge og tunge lastebiler. Med Serenity pack er det mulig med tett oppfølging av kjøretøyene og kundene kan for øvrig velge og vrake blant 36 servicepunkter i Norge som strekker seg fra sør til nord, skriver Renaul Trucks i en pressemelding.

Overvåkning

Videre melder Renault Trucks:

Vi overvåker elektriske kjøretøy aktivt og har mulighet til å fjernstyre mange av funksjonene. Energilagringsystemet (ESS) er en viktig del for å administrere strømforsyningen og her er det mulig å justere på detaljnivå etter behov. På denne måten vil overvåkningen bidra til høy energieffektivitet. Kritiske komponenter som kan forårsake driftsstans er også ivaretatt for å sikre mest mulig operativ drift.

Rapporter

Månedlige rapporter, som i stor grad tar for seg ytelse, vil gi mottakeren nyttig informasjon om CO2, besparelser, energiforbruk, kilometer-produksjon, regenerering og andre opplysninger som gjør det enklere å utnytte lastebilens kapasitet og planlegge arbeidshverdagen.

Rådgivning

Elektriske lastebiler er en forholdsvis ny type drivlinje som krever at man planlegger annerledes enn fossil drivlinje. Med Serenity Pack medfølger det automatisk 1 års rådgivning hvor vi setter kunden i kontakt med vår egen ekspert på elektrisk drivlinje. Det kan være generelle råd og tips om hvordan elektriske lastebiler fungerer, lading, infrastruktur og mer spisset mot kundens behov avhengig av transporttype, topografi, simuleringer etc.

Forutsigbarhet

En av de viktigste fordelene med en serviceavtale er ivaretakelse av det regelmessige vedlikeholdet av bilen. Rutinemessige inspeksjoner, service og kalibreringer utført av kvalifiserte teknikere kan bidra til å identifisere og løse mulige problemer før de eskalerer. Denne proaktive tilnærmingen sikrer at systemene fungerer optimalt, og reduserer risikoen for uventet driftsstans og kostbare reparasjoner.

Forlenget levetid

Akkurat som regelmessig vedlikehold holder kjøretøyet stabilt i gang, forlenger det også levetiden.. Videre vil det beskytte investeringen og bidra til at kunden kan unngå kostnader på sikt ved å forsinke behovet for dyre utbedringer.

Erfaring tilsier at regelmessig vedlikehold gir langt mer stabil drift med færre feil på komponenter og lite nedetid. Videre gir det gode muligheter for å optimalisere energibruken gjennom målrettede oppgraderinger og utbedringer.

Med jevnlig kontroll av utstyret reduseres reparasjonsbehovet, totalkostnaden blir mindre og driftssikkerheten øker. Selvsagt kommer ansatte hos Renault Trucks også med tips og råd til hvordan kundene kan bli mer energieffektive og andre ideer til forbedring når de skal velge elektriske lastebiler.

Powered by Labrador CMS