Renault-lastebil med helt nytt design

Renault Trucks skal produsere en lastebil med ett sete, og en informasjons-skjerm som går langs hele frontruten.

Publisert Sist oppdatert

Renault Trucks fortsetter sin satsing på forskning for å tilby stadig mer effektive, lavkarbonkjøretøy som kan tilpasses endringer i transportbransjen. Gjennom samarbeidsprosjektet Dolphin skal produsenten utvikle et elektrisk laboratoriekjøretøy for å bane vei for den fremtidige generasjonen av elektriske langtransportlastebiler. 

Målet er å vurdere potensialet for teknologisk innovasjon når det gjelder energi- og miljøoptimalisering, sikkerhet, ergonomi og komfort om bord.

Dolphin-prosjektet (Development Original truck Lab for Physical INtegration), ledes av Renault Trucks med et konsortium av industrielle og akademiske forskningspartnere basert i Auvergne-Rhône-Alpes-regionen i Frankrike. 

Målet med dette samarbeidsprosjektet er å bygge et demonstrasjonskjøretøy, basert på en helelektrisk lastebil, for å teste og evaluere teknologiske innovasjoner innen tre forskningsområder:

  • Energi- og miljøoptimalisering, med forskning som fokuserer på aerodynamikken til det helelektriske kjøretøyet og mer generelt på energieffektiviteten til hele enheten.
  • Sikkerhet for trafikanter, med integrering av spesifikt utstyr for å forbedre gjenkjenning av sårbare trafikanter.
  • Ergonomi og komfort om bord, med et fullstendig redesignet dashbord og nye interiørutstyr, som gir en nyskapende opplevelse om bord sentrert om førerens velvære.

Nye mobile applikasjoner som muliggjør optimalisert styring av karosseriutstyr vil også bli testet.

Produksjonen av laboratoriebilen starter våren 2024.

Powered by Labrador CMS