BRED: Båten var 3,25 meter bred og sjåføren manglet det meste av kunnskap rundt bred last regler i Norge.

Stakk av, ble innhentet 

BÅTTRANSPORT: En transport av en båt fra Finland som var over 3 meter bred og kjørte uten både merking og følgebil. 

Publisert Sist oppdatert

Under en kontroll ved Malvika / Stjørdal ble en utenlandsk transportør som fraktet en 3,25 meter bred båt fra Finland stoppet for kontroll. 

Vedkommende hadde ikke så mye på stell. Transporten manglet bredlast merking på både bil og henger. Det var et minimum av gulblink tilgjengelig foran, men ingen bak. Det var heller ingen følgebil som er påkrevd når totalbredden overstiger tre meter. 

Ved kontroll av vinterutrustning på dette vogntoget manglet det tre kjettinger og han hadde nedslitte dekk. Dette resulterte i bruksforbud inntil merking og følgebil ankom stedet. når det gjaldt dekk og kjetting fikk han pålegg om å utbedre dette så raskt som mulig.

Stakk av

STOPPET IGJEN: Etter at transporten igjen var blitt stoppet av politiet ble igjen kontrollører fra Statens Vegvesen tilkalt. Her har han fått på merking bak og også gulblink, noe han ikke hadde tilgjengelig ved første kontroll.

Kontrolløren fra Statens vegvesen forteller at de avsluttet kontrollen kl. 16.00. Da hadde transportøren gjort opp forelegget for manglende kjetting og nedslitte dekk og bestilt følgebil. Det å vente til følgebilen ankom var tydeligvis ikke innafor for sjåføren, for følgebilen møtte transporten på veien. Følgebilen følte seg da lurt, og kontaktet politiet 

Stoppet igjen

Etter å ha kommet av fergen på Rørvik fergeleie etter å ble han møtt av politiet. Da ble kontrollørene fra Sandmoen kontrollstasjon tilkalt for å assisterte en politipatrulje på Rørvik fergeleie. 

MERKING: Sjåføren fikk merket transporten og kan kjøre videre etter å ha gjort opp med politiet og fått en ny følgebil på plass.

Politiet hadde da ventet på transporten som hadde stukket av etter kontrollen på Malvik tidligere på dagen. Sjåføren hadde ikke rettet seg etter de påleggene som ble gitt i forrige kontroll. 

GULBLINK: Han hadde ikke all verden av varsling for møtende trafikanter med ett enslig gulblink på taket.

Spesialtransporten manglet fortsatt "Bred last"-merking og breddemarkeringsskilt foran lasten. Det manglet fremdeles følgebil med nødvendig merking og utstyr. Som følge av at sjåføren ikke hadde fulgt de påleggene som ble gitt i forrige kontroll, ble forholdene anmeldt til politiet. De overtok saksbehandlingen på stedet, og her kan fører forvente seg et forelegg før ferden kan fortsette til ett verft på Fosen.

Nødvendig merking ble så utbedret på stedet, og transporten kan fortsette når følgebil er på plass. Takket være bra samarbeid med politiet, fikk vi gjort et godt stykke arbeid for trafikksikkerheten i natt, forteller kontrollørene fra Sandmoen kontrollstasjon.

Powered by Labrador CMS