RØDGLØDENDE STÅL: Her gikk det hett for seg. Disse bremsene var neppe særlig tess, og ville tatt fyr om kort tid om ikke vogntoget hadde blitt stoppet.

Stoppet med rødglødende bremser

TRAFIKKONTROLL: Vogntoget på rundt 50 tonn, lastet med fisk, ville tatt fyr om det ikke hadde blitt stoppet i trafikkontroll.

Publisert

Dette slår Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen utekontroll Øst Romerike fast etter at vogntoget fra Litauen ble stoppet i kontroll langs E6 like ved Jessheim.

Kunne blitt hett

Kontrollen var tirsdag kveld i påskeuken, og det var nok en forskrekket sjåfør (mann i 50-årene) som fikk se tilstanden på bilen han kjørte. Dette kunne nemlig blitt veldig varmt for sjåføren, og ikke minst trafikkfarlig for både dette og andre kjøretøy.

- Bremsene på høyre forhjul ligger på slik at bremseskiven var helt rødglødende. Hadde ikke dette vogntoget blitt stanset, hadde det tatt fyr, skriver Rogneby i sin rapport etter kontrollen.

Sjåføren ble glad

- Hvordan reagerte sjåføren da han så dette?

- Føreren hadde kjørt ca. 20 minutter etter en døgnhvile, og merket at bilen dro mer og mer mot høyre. Han ble ganske overrasket da han fikk se hvor varm skiven var, og han var veldig glad for at han ble stoppet, sier Rogneby til AT.no.

- Hvor ofte ser dere biler med så varme bremser?

- Det er heldigvis ikke ofte vi ser så varme bremser. Vi driver kontroll på Romerike, og der er det ganske flatt og lite bruk av bremser, sier han videre.

- Hvordan vurderer du hvor nære denne bilen var å ta fyr?

- Hvor nære det var å ta fyr er vanskelig å si noe sikkert om, men med så glødende bremseskive kan det være like før. Hvorfor denne bilen hadde dette problemet vet jeg ikke, men det virket ikke som den var dårlig vedlikeholdt, sier Rogneby til AT.no.

Bilen fikk naturlig nok bruksforbud og må innom verksted for både reparasjoner og sjekk, før det får kjøre videre.

Powered by Labrador CMS