30 ÅR: Tre tiår skiller disse Volvo FH-ene.

Volvo FH er 30 år

FH-en Volvos bestselgende lastebil noensinne.

Publisert Sist oppdatert

– Vi feirer i dag at det er 30 år siden Volvo Trucks introduserte Volvo FH, selskapets bestselgende lastebil noensinne. Siden starten har Volvos flaggskipsmodell stått tydelig fram med sitt distinkte design, både utvendig og innvendig, suveren komfort for sjåføren og teknisk avanserte løsninger innen effektivitet og sikkerhet, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Nær 1,4 millioner FH-er

Volvo FH er en av de mest vellykkede modellene i bransjen noensinne, med nesten 1,4 millioner lastebiler solgt i rundt 80 markeder i hele verden. Da Volvo FH ble lansert i 1993 var det en helt ny bil fra topp til tå.

– Volvo FH er et perfekt eksempel på en kundefokusert innstilling og en modell som har strukket grensene i 30 år. Vi har aldri sluttet å forbedre denne lastebilen på viktige områder som sjåførkomfort, forbruk, sikkerhet og produktivitet. Jeg er veldig glad for at kundene våre kan bestille Volvo FH som elektrisk, gassdrevet og diesel i dag, sier Roger Alm.

Forbedringer for sjåføren gjennom 30 år

Volvo FH ble lansert med et helt nytt chassis, som var utformet for å gjøre det enkelt og fleksibelt å tilpasse til forskjellige bruksområder. Drivlinjen hadde en helt ny 12-liters motor (16 liter i FH16) og det helt nye førerhuset hadde forbedret aerodynamikk og komfort for sjåføren.

INTEERIØR: Innsiden av førerhuset i dagens FH-modell.

Innovasjonene har fortsatt gjennom årene, med utgangspunkt i Volvos verdier innen sikkerhet, kvalitet og hensyn til miljøet. Milepæler i løpet av 30 år med innovasjon inkluderer airbag for sjåføren, den automatiske girkassen I-Shift og Volvo Dynamic Steering, som gir uanstrengt styring.

På utsiden av bilen er Volvos teknologi og design brukt for å gi verdifulle fordeler for sjåføren. For eksempel speilene, som med sitt slankere design gir bedre sikt for sjåføren og de V-formede hovedlyktene som gir både bedre synlighet, samtidig som de gir bilen sitt distinkte utseende.

– Nye standarder 

– Den første generasjonen av Volvo FH var revolusjonerende og forandret forståelsen av en moderne lastebil totalt. Siden da har vi fortsatt å sette nye standarder innen lastebiltransport og har lansert fem nye generasjoner av lastebilen. Vår suksessformel har vært å bruke den aller siste teknologien på en måte som alltid gir klare fordeler for våre kunder og sjåfører. Det at Volvo FH er den eneste lastebilen som er blitt kåret til «International Truck of the Year» tre ganger er et bevis på at vi har lykkes med kontinuerlig forbedring og evolusjon, sier Ylva Dalerstedt, leder for langtransportsegmentet i Volvo Trucks.

Powered by Labrador CMS