Ekspert Maskinutleie AS har ekspertise på mindre maskiner enn det Hæhre & Isachsen Maskinutleie har. Bilde av daglig leder i Ekspert Maskinutleie er fra 2013.
Ekspert Maskinutleie AS har ekspertise på mindre maskiner enn det Hæhre & Isachsen Maskinutleie har. Bilde av daglig leder i Ekspert Maskinutleie er fra 2013.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie kjøper utleiefirma

Det er inngått intensjonsavtale om kjøp av 50 prosent av aksjene i bedriften.

Publisert Sist oppdatert

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, et datterselskap under BetonmastHæhre, har inngått en intensjonsavtale med Ekspert Maskinutleie AS om kjøp av 50 prosent av aksjene i selskapet.

I en pressemelding står det at dette er et strategisk grep fra begge selskaper for å utvikle seg og skape vekst.

- Utfyller hverandre

De to selskapene er «store på hver sin type anleggsmaskiner», og mener de vil utfylle hverandre godt. Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS er et av Norges største maskinutleieselskap med ekspertise på tyngre anleggsmaskiner.

Ekspert Maskinutleie AS er et maskinutleieselskap med ekspertise på mindre anleggsmaskiner og små maskiner samt utstyr til bygg- og anleggsbransjen.

En viktig del av oppkjøpet er et ønske om økte markedsandeler på maskinutleiemarkedet.

Et bredere maskinspekter til konsernet

- For våre kunder innebærer oppkjøpet at vi får en større maskinpark og bredere geografisk tilstedeværelse. Dette gjør oss bedre rustet til å møte kundenes behov for maskiner og utstyr. Vi vil i enda større grad kunne tilby den kapasitet og kompetanse som våre kunder etterspør, sier Lars Hæhre, styreformann i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

I tillegg til det eksterne utleiemarkedet, vil selskapene nå kunne tilby et bredere spekter av maskiner til en enda større del av BetonmastHæhre-konsernet.

Skal vokse «rundt om» i Norge

- Vi i Ekspert Maskinutleie AS ser på BetonmastHæhre som et meget spennende konsern, sier daglig leder i Ekspert Maskinutleie, Kjell Sæter.

- Selskapet vil bli hovedleverandør av små maskiner og utstyr til alle deler av konsernet, og med dette vil muligheten for ytterligere vekst rundt om i Norge bli et av hovedmålene for oss.

Alle ansatte i Ekspert Maskinutleie AS fortsetter som før, og bemanningen skal økes gjennom rekruttering. Selskapet skal videreføres under dagens profil.

Det tas forbehold om at oppkjøpet godkjennes i styrene til de respektive selskapene. Oppkjøpet er planlagt å være gjeldende fra 1. januar 2018.