NCC kjøper Nordisk Fundamentering. Fra før har NCC Hercules Fundamentering (bildet).
NCC kjøper Nordisk Fundamentering. Fra før har NCC Hercules Fundamentering (bildet).

Peab selger Nordisk Fundamentering

Fundamenterings-bedriften går fra en stor entreprenør til en annen.

Publisert Sist oppdatert

NCC har inngått avtale om overtakelse av virksomheten i det Peab-eide selskapet Nordisk Fundamentering AS. Med overtakelsen blir NCC blant de ledende aktørene i markedet for fundamentering i Norge.

NCC overtar personell og utstyr tilhørende Nordisk Fundamentering AS og inntil Konkurransetilsynet har godkjent overtakelsen, fortsetter Nordisk Fundamentering AS uforandret sitt arbeid innen fundamentering.

Etter godkjent overtakelse av virksomheten, blir nærmere 80 ansatte i Nordisk Fundamentering AS overført til NCC Industry AS og vil inngå i enheten Hercules Fundamentering.

Konkurransetilsynet

- Vi er svært fornøyde med å kunne overta virksomheten i Nordisk Fundamentering AS og ser frem til å ta imot våre nye medarbeidere etter at virksomhetsoverdragelsen er godkjent av Konkurransetilsynet, sier Mats Norberg, nordisk leder for Hercules i NCC Industry.

Med dette oppkjøpet blir NCC blant de største aktørene i det norske markedet for fundamentering. Det er ventet at Konkurransetilsynet gir sin godkjennelse av oppkjøpet, slik at virksomheten kan overtas i løpet av fjerde kvartal 2017.

252 mill. kroner

NCC har en strategi om å være en sentral aktør i det norske markedet for fundamentering.

- Med nye medarbeidere fra Nordisk Fundamentering og ansatte i NCC-enheten Hercules Fundamentering, skal vi skape en konkurransedyktig enhet basert på bedriftskulturen vi har i NCC. Vi får en stabil og slagkraftig enhet, som skal tilby våre kunder sikre og effektive tjenester, sier Norberg.

Nordisk Fundamentering AS er en av Norges største aktører innen fundamentering. I 2016 hadde selskapet en omsetning på om lag 252 millioner kroner og ca. 100 ansatte. Selskapet har kontor i Enebakk utenfor Oslo og i Trondheim. Hercules Fundamentering i NCC Industry har kontorer i Oslo og Bodø.

STILLING LEDIG: