NY GRUVESJEF: Gunnar Moe blir leder av gruvedelen til LNS. Her er han ved rubingruven på Grønland.
NY GRUVESJEF: Gunnar Moe blir leder av gruvedelen til LNS. Her er han ved rubingruven på Grønland.

Omorganisering i LNS

Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) etablerer egne divisjoner for gruve- og anleggsvirksomheten med ny ledelse, mens LNS-eier Frode Nilsen går inn som ny konsernsjef.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra LNS, melder selskapet at styret i LNS Eiendom har vedtatt opprettelse av egne divisjoner for henholdsvis entreprenør- og gruvevirksomheten i konsernet:

I den nye Divisjon Entreprenør ligger LNS, LNS Spitsbergen, Hålogaland Grus & Betong og Hålogaland Element. Bjørn Kielland fra Fauske blir direktør for dette selskapet. Han blir også ny adm. direktør i LNS.

I Divisjon Gruve ligger selskapene Rana Gruber, Skaland Graphite og Greenland Ruby. Gunnar Moe fra Mo i Rana blir direktør for gruvedivisjonen i LNS.

Bjorn Kielland.jpgNY ADM. DIREKTØR: Bjørn Kielland blir ny adm. direktør i LNS og for divisjon Entreprenør. Foto: LNSBjørn Kielland (født 1951) er utdannet fra NTH i 1975 og kommer fra stilling som prosjektsjef i Skanska. Han har bred erfaring fra store anleggsprosjekter i Norge som Vestfoldbanen med bygging av dobbeltspor fra Holm til Nykirke, E18 Bommestad – Langåker, OPS E39 Klett -Orkanger m.m. I Skanska har Kielland hatt en rekke andre stillinger som anleggs- og prosjektleder og regionsdirektør. Som divisjonsdirektør tiltrer han også stillingen som ny adm. dir. i LNS. Kielland har en meget bred erfaring fra entreprenørbransjen og vil tilføre selskapet verdifull kompetanse.

Gunnar Moe (født 1959) kommer fra stillingen som konstituert adm. dir. i Rana Gruber. Han har tidligere jobbet som utviklingsdirektør i LNS, direktør for forretningsutvikling i Momek Group AS, adm. direktør i Rana Gruber m.m. Moe har ulike styreverv og sitter i dag som styreleder i Greenland Ruby, styreleder i LNS Greenland, nestleder i Mineralklynge Norge, styreverv i NHO-Nordland, Helgeland kraft m.m. Som divisjonsdirektør tiltrer Moe også stillingen som adm. direktør i Rana Gruber. Moes mangeårige erfaring fra gruvebransjen vil være et viktig bidrag i å styrke konsernet.

Både Kielland og Moe inngår i den nye konsernledelsen og vil rapportere til Frode Nilsen som blir ny konsernsjef.

KONSERNSJEF: LNS-eier Frode Nilsen blir konsernsjef i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS).
KONSERNSJEF: LNS-eier Frode Nilsen blir konsernsjef i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS).

Frode Nilsen (født 1963) er utdannet fra NTH i 1988 og kommer fra stillingen som adm. dir. i entreprenørselskapet LNS. Han tiltrer den nyopprettede stillingen som konsernsjef. Nilsen har vært anleggs- og prosjektleder for LNS i en rekke prosjekter i inn- og utland og har hatt en rekke styreverv i konsernet. Han har også vært adm. direktør i LNS Spitsbergen. Nilsen har også vært styreleder i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).