- Vi ser frem til å samarbeide med Skanska om dette prosjektet, sa utbyggingsdirektør Helga Nes i Bane Nor ved signeringen av prosjektet Arna Stasjon. Prosjektleder i Skanska, Mons Egil Lien, kvitterte på sin side med å takke for tilliten.
- Vi ser frem til å samarbeide med Skanska om dette prosjektet, sa utbyggingsdirektør Helga Nes i Bane Nor ved signeringen av prosjektet Arna Stasjon. Prosjektleder i Skanska, Mons Egil Lien, kvitterte på sin side med å takke for tilliten.

Skanska bygger Arna Stasjon

Skanska har signert kontrakt med Bane Nor om byggingen av Arna Stasjon. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Oppgradering av Arna Stasjon er en del av utbyggingsprosjektet Arna-Bergen, som når det er fullført vil gi dobbeltspor på hele strekningen. Prosjektet gjennomføres som hovedentreprise, og inkluderer en rekke grunn- og bygg-arbeider i og rundt Arna Stasjon.

Den gamle stasjonsbygningen vil bli fullstendig rehabilitert. Det arkitektoniske uttrykket er fredet, men alt innvendig vil bli fornyet og bygges om. Det skal også bygges nye plattformer på stasjonen, ny gangkulvert under sporene og nye ramper. I tillegg skal det bygges tekniske bygg, underbygning for spor og nye portal for eksisterende Ulriken tunnel. En vanntunnel for Storelva som går under hele stasjonsområdet skal også utvidet slik at den kan tåle en 200-årsflom.

- Vi er veldig glad for å ha vunnet en ny kontrakt på dette viktige samferdselsprosjektet som vil bidra til å bedre både gods- og persontrafikken i og rundt Bergen. Dette er en type prosjekt som passer oss godt da vi får brukt spisskompetansen vi har i ulike deler av selskapet, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Anlegg.

Prosjektet gjennomføres som et internt arbeidsfellesskap bestående av tre Skanska-enheter: Anleggsregionen Industri, Bro og Marine, spesialistselskapet Vassbakk & Stol, samt Bygg Bergen.

Arbeidene skal gjennomføres samtidig som det er full trafikk på bergensbanen. Prosjektet gjennomføres i to faser. Den første del av prosjektet har oppstart 1. august i år og skal være ferdigstilt innen januar 2019. Da skal Skanska rigge ned og forlate området slik at de jernbanetekniske arbeidene, som ikke er en del av denne kontrakten, kan gjennomføres.

I Januar 2021 starter andre fase av prosjektet. I denne fasen skal det utføres arbeider med plattform og spor på sjøsiden av Arna Stasjon, og endelig ferdigstillelse av kontrakten er i desember 2021.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS