Fra venstre: Pär Landèn, Torstein Alstad, Roar Berg, Geir Andreassen, Frode Neteland, Noralf Wadsten, Geir Botten og Einar Stavseth Laheld.
Fra venstre: Pär Landèn, Torstein Alstad, Roar Berg, Geir Andreassen, Frode Neteland, Noralf Wadsten, Geir Botten og Einar Stavseth Laheld.

Eier nå alle sine forhandlere i Norge

Etter 64 år som Scania-forhandler på Nord-Møre og i Romsdal, er nå Alstad Auto fra 29. mai en avdeling i Norsk Scania.

Publisert Sist oppdatert

Etter 64 år som Scania-forhandler på Nordmøre og i Romsdal er nå Alstad Auto fra 29. mai en avdeling i Norsk Scania.

- Når Scania nå overtar forhandleransvaret og virksomheten, så er det i en region hvor Alstad Auto har opparbeidet en sterk markedsandel og svært gode kunderelasjoner gjennom de årene de har vært forhandler, sier Pär Landen salg- og markedsdirektør i Scania.

Blir Norsk Scania avd. Molde

I fortsettelsen vil Scania AS leie serviceanlegget på Hjelset, gjennom en langsiktig leieavtale. Virksomheten blir videreført som Norsk Scania avd. Molde.

Alle 23 ansatte er med videre, og Roar Berg fortsetter som distriktssjef.

- Dette setter vi meget stor pris på, sier Einar Stavset Laheld, som er servicemarkedsdirektør i Norsk Scania.

- Dette sikrer kontinuitet for våre kunder, og er et solid fundament for videre utvikling. Vi er i en bransje som endrer seg raskt og våre medarbeideres kompetanse er viktig for våre kunders og vår suksess. Anleggets verkstedkapasitet er fire spor for bil og henger, et PKK-løp, overleveringshall med plass til to biler, to plasser for karosseri arbeid og en vaskehall. Verkstedet er godt utrustet, sier han.

45 servicepunkter

Scania har 45 servicepunkter fra Lyngdal sør, til Lakselv i nord.

Av disse er 42 egeneide, to er deleide og et verksted er kontraktverksted.

- I dag eier vi det største nettverket for salg, reparasjon og vedlikehold av tyngre kjøretøy i Norge, forteller Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan tidligere eiere har utviklet sitt marked og ansatte her i Molde. Alstad Auto AS har alltid vært en del av Scania-familien, så endringene blir nok ikke så merkbare for verken kunder eller ansatte, avslutter han.