Wacker Neuson med ny versjon av den elektriske minihjullasteren WL20e.
Wacker Neuson med ny versjon av den elektriske minihjullasteren WL20e.

Forbedret elektrisk hjullaster

Batteriteknologien forbedres stadig. Nye Wacker Neuson WL20e-hjullastere kommer nå med AGM-batteri.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 lanserte Wacker Neuson WL20e, den første hjullasteren med elektrisk motor ifølge selskapet. Den batteridrevne hjullasteren med en skuffekapasitet på 0,2 kubikkmeter ble videreutviklet og er nå tilgjengelig med et høyverdig AGM-batteri. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

Forkortelsen AGM står for «Absorbent Glass Mat» (Absorberende GlassMatte). I denne typen batteri er elektrolytten bundet i en glassfiberduk, noe som skaper et lekkasjesikkert system.

230 V-lader

I tillegg til null lekkasjer, opplyser Wacker Neuson i en pressemelding at den nye teknologien også har andre fordeler:

Batteriet er mindre temperaturfølsomt og utvikler lite varme under opplading og drift, noe som resulterer i økt elektrisk utgangseffekt. En vesentlig fordel med den nye hjullastergenerasjonen. Med en medfølgende 230 V-lader, som er integrert i maskinen, kan batteriet nå lades opp fra «enhver stikkontakt» ved hjelp av en ledning.

Mellomladinger skal også ha blitt mer effektive på grunn av høyere effektstrøm og forbedret strømopptak. Kunder som allerede bruker en elektrisk hjullaster WL20e, kan etterutruste denne med AGM-teknologi, for eksempel hvis man likevel trenger et batteribytte.

Fem timer full drift

Ytelsesparametrene for den elektriske hjullasteren WL20e tilsvarer parametrene for dieseldrevne modeller, og overgår dem til og med i noen sammenhenger. For eksempel når det gjelder tipplast, som når 1509 kg på grunn av batterivekten.

Når batteriet i hjullasteren WL20e er fullstendig oppladet, kan den drives for fullt i opptil fem timer.

Wacker Neuson har i en Med driftskostnadsbesparelser på rundt 40 prosent over maskinens levetid, gir den elektriske hjullasteren også økonomiske fordeler.

Sammenleggbart førervern

Med en høyde på 2,25 meter og en bredde på rett over meteren, er ikke lave og trange passasjer samt transport på tilhenger noe problem for Wacker Neuson-hjullasteren WL20e.

Om man derimot må passere under svært lave høyder på under 2 meter, er førerverntaket for høyt. Wacker Neuson har allerede i flere år tilbudt det sammenleggbare førerverntaket EPS (Easy Protection System), som forberedes for en lav gjennomkjøringshøyde med noen håndgrep.

EPS Plus er mer komfortabel. Her er det er nemlig et hydraulisk nedsenkbart førerverntak. Føreren kan betjene alternativet fra setet. EPS Plus løser problemet med lavere gjennomkjøringshøyder og letter arbeidet. Særlig dersom man må passere gjentatte svært lave klareringer fører EPS Plus til en betydelig tidsbesparelse, ettersom føreren ikke må gå ut av maskinen for å senke taket. EPS Plus tilbys for de kompakte hjullasterne WL20e og WL20.

Den elektriske hjullasteren WL20e er en del av nullutslippsserien fra Wacker Neuson, som også inkluderer to batteristampere, en dual power-minigraver og en beltedumper.