I gjennomsnitt samles det hvert år inn 28 kilo elektronikkavfall fra hver nordmann.
I gjennomsnitt samles det hvert år inn 28 kilo elektronikkavfall fra hver nordmann.

Ny logistikk i Norsirk

Stena Recycling, REVAC og Metallco er Norsirks partnere på innsamling og behandling av elretur og batterier de kommende tre år.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg skal Bring i løpet av våren ha kjøringen av stykkgods og partigods.

Tredobler

I 2016 sørget Norsirk for gjenbruk av 1200 tonn EE-avfall. Det tilsvarer 75% av gjenbruket i Norge. Nå skal selskapet tredoble gjenbruket på tre år.

Som de eneste i Norge tilbyr Norsirk produsentansvar for EE-avfall, batteri og emballasje over hele landet.

Sirkulærøkonomi handler om å bruke ressurser på nytt. I et miljøperspektiv er det mer miljøvennlig og klimabesparende å gjenbruke produkter og komponenter enn å gjenvinne materialer.

– Dette tar Norsirk på alvor. Vi har knyttet til oss selskaper som jobber med gjenbruk av både produkter og komponenter, i tillegg til at vi aktivt er ute hos kundene våre for å se på mulighetene til gjenbruk av EE-produkter, sier adm. direktør i Norsirk, Stig Ervik.

Utvider tilbudet

Fra 1. april tilbyr Norsirk produsentansvarskundene et utvidet logistikktilbud.

Tidligere var det begrenset til kun to gratis hentinger på kundens lokasjon pr. år. Nå utvides tilbudet til et ubegrenset antall hentinger årlig på kundens lokasjon, når kunden har eget innsamlingsutstyr.

Norge er verdensledende på innsamling av elektronisk avfall. I følge tall fra Norsirk har nordmenn de siste ti årene samlet inn tele- og datautstyr som har gitt en CO2-gevinst tilsvarende årsforbruket til mer enn 300.000 bensinbiler.