Dette er bergernes livsfarlige hverdag

- Bergere har også familie. Jeg er j.... redd hver dag. Redd for ikke å komme hjem til min blivende kone og min datter, og ikke få se mine venner igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er Richard Kostaja Parviainen, bilberger for Bärgarna i Västernorrland i Sverige, som skriver dette i forbindelse med at han har lagt ut denne videoen (over) på Facebook.

Den ble lagt ut 25. mars. Fire døgn senere var den vist 1,4 millioner ganger og delt 12.000 ganger. Videoen viser bilberging på veiskulder mens de fleste bilistene kjører forbi i høy fart. Forsøket på farthump i veien har veldig liten effekt.

Det er kort vei til å bli drapsmann når man kjører i 100 km/t én meter fra noen som arbeider på veiskulderen. Dersom en person snubler eller er ubetenksom, så har høyhastighetsbilisten ingen sjanse til å stoppe/gjøre minimal skade.

Parviainen skriver dette til videoen:

«Har ju som sagt jour denna helg. Och hämtade upp en kund E4 strax innan Gnarp. Kunden filmade de här och skickade den sen till mig, under resan så frågade han mig om jag inte är rädd när jag är ute och jobbar så här! Vet ni vad mitt svar är! Jag ä så jävla rädd varje dag! Rädd att inte få komma hem till min blivande fru, till min dotter och aldrig få se mina vänner igen. Det är väl 2,5 år sedan jag höll på bli överkörd som ni kanske minns i skönviksbacken E4. Det har ju inte blivit bättre. Snarare värre. Snälla, tänk på mina nära å kära. Även bärgare har familj. Vi är där ute för er skull»

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS