Ny økonomisjef på NGI

Cecilie Ertresvåg tiltrer som ny økonomisjef på Norges Geotekniske Institutt (NGI) fra 1. april.

Publisert Sist oppdatert

Ertresvåg kommer fra jobb som konserncontroller i Multiconsult, og skal styrke NGIs strategiske, finansielle og kommersielle kompetanse.

Den nye økonomisjefen skal jobbe tett sammen med nåværende økonomisjef Mimoun Bouhmidi, som har hatt denne stillingen i en årrekke. Han fortsetter i NGI som regnskapssjef.

- Jeg gleder meg til å begynne på et anerkjent sted i en bransje som jeg liker, og som jeg kjenner godt fra min tid hos Multiconsult. I tillegg synes jeg det er særlig spennende å begynne i en næringsdrivende stiftelse med et definert formål og en eksplisitt samfunnsoppgave, etter mange år i det private næringsliv. Kombinasjonen av forskning og utvikling, og et faglig fokus kombinert med en kommersiell tankegang, er svært tiltalende. Jeg gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og menneskene, og bli en del av NGI, sier NGIs nye økonomisjef.

Operativ bakgrunn

Cecilie Ertresvåg er utdannet ved Handelshøyskolen i Bergen med spesialisering innen regnskap og økonomisk styring. Etter endt utdannelse jobbet hun med revisjon i et par år, og deretter med økonomisk styring i ulike bransjer med ulike eierstrukturer.

Som konserncontroller i Multiconsult har Ertresvåg blant annet vært med på en børsnotering og implementering av nytt ERP-system.

- Antallet prosjekter, oppdrag og kommersielt samarbeid øker hele tiden. For å styrke NGIs strategiske, finansielle og kommersielle kompetanse er det nødvendig å utvide og styrke økonomifunksjonen. Vi har forventninger til at Cecilie Ertresvåg har den rette kombinasjonen av operativ og strategisk bakgrunn og forståelse, som vil kunne hjelpe oss med å nå NGIs mål om fortsatt utvikling som et internasjonalt ledende senter for forskning, utvikling og rådgiving innen ingeniørrelaterte geofag, sier Lars Andresen, administrerende direktør i NGI.

Norsk internasjonal stiftelse

NGI er et internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. NGI utvikler løsninger for samfunnet og tilbyr ekspertise om jord, berg og snø og deres påvirkning på miljøet, konstruksjoner og anlegg.

Organisasjonen arbeider i følgende markeder: Offshore energi - Bygg, anlegg og samferdsel - Naturfare - Miljøteknologi.

NGI er en privat næringsdrivende stiftelse med kontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim og datterselskap i Houston, USA og Perth, Australia. NGI ble stiftet i 1953.