Mjøstårnet skal bli verdens høyeste trehus - 80 meter høyt med 18 etasjer.
Mjøstårnet skal bli verdens høyeste trehus - 80 meter høyt med 18 etasjer.

Skal bli «verdens høyeste trehus»

Arthur og Anders Buchardt i AB Invest AS og entreprenøren Hent AS har inngått totalentreprisekontrakt for bygging av Mjøstårnet i Brumunddal. Det blir etter sigende verdens høyeste trehus.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig har Hent AS signert kontrakt med Moelven Limtre AS. Bedriften i Moelv blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

Utviklingssamarbeid

Markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent AS sier at prosjektet et resultat av et utviklingssamarbeid mellom AB Invest AS som byggherre, Hent AS som prosjektutvikler og totalentreprenør, Voll Arkitekter AS og Moelven Limtre AS.

- Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er vel stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet fram, sier Alstad i en pressemelding.

18 etasjer - en kvart milliard kroner

Mjøstårnet har et totalt omfang på ca. 15.000 kvadratmeter, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og  tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter.

Kontraktsum for Hent AS er verdt ca. 500 millioner kroner. For Moelven Limtre er kontrakten med Hent AS verdt 47 millioner kroner.

I gang 1. april

Prosjekteringen er godt i gang og oppstart på byggeplassen skjer 1. april 2017.

I følge byggherre og investor Arthur Buchardt inneholder prosjektet også et moderne svømme- og badeanlegg på ca. 4 000 kvm - pent beliggende med Mjøsa som nærmeste nabo og med Ringsaker kommune som operatør. 

- Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det «grønne skiftet» og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre Arthur Buchardt.

- En av våre største kontrakter

Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS gleder seg til å samarbeide med Hent AS om å oppføre prosjektet Mjøstårnet i Brumunddal for Arthur Buchardt.

- Hent AS har gjennom de siste årene levert en rekke 0-feil prosjekt. De har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet – inkludert prosjekter for investor Buchardt, sier Abrahamsen.

Abrahamsen mener dette tyder på at de har stor tiltro til at Moelven Limtre AS leverer varene.

- Moelven Limtre AS blir altså total-underentreprenør for tårnbygg og svømmehall i prosjektet. Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier Abrahamsen.

- Verdensrekord

Knut Alstad i Hent er fornøyd med at kontrakten nå er undertegnet med Moelven Limtre AS, og ser fram til å sette i gang med prosjektet:

- Når vi utvikler og bygger prosjekter av denne størrelse og karakter, er vi avhengig av solide, kunnskapsrike og innovative samarbeidspartnere. At Moelven Limtre AS er i den klassen er det ingen tvil om. At de i denne sammenheng er lokale, er også særdeles flott. Sammen skal vi skape en verdensrekord og da kreves det at vi legger all innsats i god planlegging og strukturert gjennomføring, sier Alstad.  

Rune Abrahamsen forklarer at Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter:

- Det høyeste bygget – det vi kaller Mjøstårnet - vil ellers få trebaserte dekkeelementer i de nederste ti etasjene i form av Moelvens Trä8-elementer . Moelven Limtre leverer og monterer  alle trekonstruksjonene. Montasje pågår fra september 2017 til april 2018. Sweco AS på Lillehammer utfører prosjekteringen av konstruksjonen for Moelven Limtre. Ringsaker Takelementer AS setter sammen treelementene for Moelven Limtre AS, sier Abrahamsen.