Nikola One er avduket

Natt til 2. desember norsk tid ble den mye omtalte lastebilen Nikola One avduket i USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

1. desember 2016 viste Nikola Motor Company en prototype av trekkvogna Nikola One foran noen hundre prominente gjester.

Leasing med drivstoff

Nikola One benytter et helelektrisk drivverk drevet av litiumbatterier. Energien leveres av en hydrogen-brenselcelle. Dette systemet skal kunne gi Nikola One en rekkevidde på 800 - 1200 miles (litt over 1900 km). Systemet skal kunne yte over 1000 hestekrefter med et maksimalt dreiemoment på ca.  2000 ft. Lbs (ca. 2712 Nm).

I USA vil en leasingavtale på en slik trekkvogn omfatte ubegrenset med hydrogenforbruk og vedlikehold i 72 måneder. Nikola Motor Company opplyser i en melding at selskapet har mottatt reservasjoner med en verdi på til sammen nær tre milliarder US dollar.

Flere nyheter

Det var Trevor Milton, adm. direktør i, og grunnlegger av, Nikola Motor Company som fortalte om alle nyvinningene med den elektrisk drevne lastebilen (Se hele eventet i videoen øverst).

I tillegg til å avduke Nikola One kom han med flere nyheter: Han annonserte Nikola Two. Dette er en trekkvogn uten soveplass med styring på bakhjulene. Han fortalte om et samarbeid med selskapet Ryder som skal føre til 364 Nikola hydrogenstasjoner i USA og Canada. Han fortalte også om flåtestyringsprogrammet og et produksjonsanlegg til en milliard US dollar.

I tillegg kom han inn på fritidskjøretøyet (UTV) Nikola Zero. Han kom kjørende i en slik til scenen da han skulle avduke trekkvogna.

Norske kunder

Mye er fortsatt ikke fastsatt, men mange har reservert Nikola One. I Norge har Tine, Tenden Transport og VT Gruppen gått ut med at de har bestilt den nye lastebilen.

Så gjenstår det å se om den får samme utseende i Europa som i Amerika og hvordan forhandlernettverk og drivstoffstasjoner vil bli fordelt.

Estimert levering av Nikola One for de norske kundene er tidlig i 2019.

Powered by Labrador CMS