BORSPESIALISTEN: I gulljakke opererte Geir Schaug i stor stil og ga en borstålspresentasjon ingen har hørt maken til.
BORSPESIALISTEN: I gulljakke opererte Geir Schaug i stor stil og ga en borstålspresentasjon ingen har hørt maken til.

100-årsfeiring med «den lille»

Langhus (AT.no): Atlas Copco er på sporet igjen. Det 42. arrangementet av «Den lille Fjellsprengningskonferansen» ble avviklet 23. november, kvelden før fjellfolket rykker inn på selveste Fjellsprenger’n i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Adm. direktør Erik Presthus ønsket hele 220 personer velkommen til feststunden i den ene av verkstedhallene med en meget kortfattet informasjon om 100-årsjubilanten.

– Vi har vært i Norge i 100 år, og det har gått litt bedre for hvert år. I år har vi økt omsetningen med 25 prosent. Med dette hovedbudskapet introduserte han kveldens toastmaster, komikeren Geir Schau.

Slo an tonen

At den godeste Geir Schau i gulljakke, ved siden av å prise verkstedmiljøet ut fra egne erfaringer, også hadde fått oppgaven med å formidle nyheter om borstål medførte den mest fantasifulle beskrivelse at stålets underverker forsamlingen noen gang har hørt.

Om de faglig sett ble noe klokere av hvilke fantastiske egenskaper stålet har, skal være usagt, men gøyalt var det.

La lista for fortsettelsen

Han la i alle fall lista på det joviale nivået. Det preget også etterfølgende presentasjoner fra Rolf Blomberg med underjordutstyr og Joakim Zander med overjordrigger. De var konsentrerte, enkle og informative.

Og det hele skjedde i rett miljø, en forsamling rundt pent dekkede bord omkranset av tre borerigger som skal ut til kunder. FlexiRoc T30R skal ut til Petter Olsen, SmartRoc T40 til Kjell Foss og selveste godbiten, FlexiRoc T20R, går til LNS. Det er en rigg som nå glir inn i Atlas-programmet og kan brukes både over- og under jord, lovte Zander

Og menyen, ribbe og medister med tilbehør, sørget for at «den lille» for 42. gang ble holdt i god Atlas Copco ånd.