Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet.
Slik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet.

Gammelt sprengstoff forsinker åpning

Utbedringsarbeidene i Høgenheitunnelen i Bamble i Telemark blir forsinket på grunn av sprengstoff fra 1962.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter planen skulle riksvei 354 Høgenhei-tunnelen åpne for dag-trafikk fra 19. desember. Nå er dette utsatt til slutten av januar 2017.

- Vi er nødt til å fjerne alt det gamle sprengstoffet. Dette forsinker fremdriften. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til de som arbeider inne i tunnelen, sier byggeleder for prosjektet, Egil Grønskei.

Etter at det ble oppdaget udetonert sprengstoff under asfalten i tunnelen har hunder fra Forsvaret vært inne for å finne sprengstoffet. Disse er spesialtrente til dette.

- Når hundene markerer sprengstoff, blir stedet avmerket. Egen prosedyre for sikker fjerning av dette blir gjennomført, sier Grønskei.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen startet i slutten av september 2016. Byggeperioden for Høgenhei-tunnelen varer frem til våren 2017, og koster ca. 47 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS