Trux Offroad på en Volvo FH.
Trux Offroad på en Volvo FH.

Trux kjøpes opp

Den nye eieren skal selge Trux globalt.

Publisert Sist oppdatert

- Extendo-konsernet kjøper Trux AB, sier Kjell Jonsson, eier i Extendo-konsernet, og Trux-eier Christer Fransson i en felles pressemelding.

Avtalen er klar og overtagelsen skjer i månedsskiftet oktober/november 2016.

Trux AB er, ifølge selskapet selv, markedsleder i Europa. Det har et bredt sortiment av sikkerhets- og stylingsutstyr - blant annet frontbeskyttere til lastebiler.

Får holde til i Ljusdal

- Jeg ser store synergieffekter for Exte, som inngår i Extendo-konsernet, og Trux. Begge bedriftene er ledende i sine bransjer og begge har sterk fokus på produkter som bidrar til økt sikkerhet ved tunge transporter, sier Jonsson.

Exte er i verdenstoppen når det gjelder sikring av tømmertransport på vei og bane. Trux selger utstyr til alle typer lastebiler.

- På den måten har vi et betydelig større markedspotensial enn Exte, fordi det er mange ganger flere tunge kjøretøy enn det er kjøretøy som frakter trevirke, sier Fransson.

Fransson opplyser videre i pressemeldingen at han er veldig godt fornøyd med avtalen som også sikrer at Trux kan forsette å holde til i sine lokaler i Ljusdal i Sverige.

I Trux omfattende sortiment av utstyr til lastebiler, er det frontbeskyttere som er Trux «store produkt». Disse viltfangerne reduserer skade på lastebilen ved sammestøt og kan gi rabatter hos forsikringsselskap, ifølge Trux.

Ny eier var med på Trux-starten

Både Trux og Exte opplyses å være solide bedrifter som arbeider for å ha produkter med høy kvalitet og god design med evne til å spesialkonstruere for hver enkelt kunde.

- Dette føles litt spesielt, siden jeg var med i produktutviklingen når Trux ble atablert på midten av 80-tallet. Sirkelen er på en måte sluttet, sier Kjell Jonsson.

- Min ambisjon er selvfølgelig at Trux fortsatt skal utvikles positivt. I dag har Trux sine største markeder i Norden og Tyskland. Vi kommer til å benytte Extes forhandlernettverk i hele verden for å tilby Trux-produkter.

Axel Sandstedt

Exte og Trux har mye av sine bedriftshistorier felles.

Axel Sandstedt, er mannen som bygde opp både Exte og Trux fra starten. Entreprenøren Axel Sandstedt overtok familieselskapet A.E Sandstedt & söner, som kort tid etter ble Exte, da han var 21 år. Her var Axel i 23 år, før han solgte det til tre av de ansatte.

Nå er «arven» samlet.