Nå er det hull gjennom Sørkjosfjellet

Onsdag 21. september gikk siste salve i det som skal bli en 4,6 kilometer lang veitunnel på E6 gjennom Sørkjosfjellet i Troms.

Publisert Sist oppdatert

Regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen, var den som fikk fyre av siste salve som gikk omtrent midt inne i tunnelen.

På Wimeo (se videoen over) melder Statens vegvesen at smellet var kraftig, og: «Vi leter fortsatt etter Gopro-kameraet som sto montert rett ved der salva gikk.»

- Det er flott endelig å kunne markere denne milepælen. Jeg vil berømme Skanska for jobben de har gjort så langt; skadefritt og med god framdrift. Vi samarbeider også godt oss imellom, sier Naimak på vegvesen.no.

Han får støtte av Skanskas administrerende direktør, Ståle Rød.

- Dette prosjektet har hatt nok av utfordringer på veien. Derfor er det viktig at vi jobber sammen mot felles mål, slik at vi om et drøyt år kan åpne det nye og flotte veganlegget for trafikantene. Samarbeidet mellom våre to organisasjoner har vært forbilledlig, sier Rød.

Skanska fortsetter arbeidet inne i tunnelen, med blant annet vann- og frostsikring, brannsikring, drenering og oppbygging av veibanen. I tillegg skal entreprenøren bygge ca. 1,1 kilometer vei utenfor tunnelen.

Prosjektet E6 Langslett-Sørkjosen skal etter planen være ferdig rundt årsskiftet 2017-2018.