Nytt arkitektverktøy

Med Archicad 20 skal verdien av å benytte BIM økes. Den nye versjonen inneholder mange nyheter som importøren tror de fleste brukere vil finne nyttige.

Publisert Sist oppdatert

Graphisoft Norge representerer en rekke ledende tegne- og visualiseringsverktøy for byggebransjen og har vært i markedet i over 20 år. Mer enn 50 prosent av norske arkitekter bruker i dag Archicad som sitt BIM-program ifølge selskapet.

Alle biblioteker er nå norske. Dette betyr et mye større utvalg for brukerne, samt mange forbedrede egenskaper både i forhold til modellering og mengder/skjema.

Flere filformater er nå standard, inkludert Rhino import/eksport og forbedret støtte for SketchUp 2016.

Forbedret informasjonshåndtering

Nå kan modellen fungere som en sentral lagringsplass for all relevant informasjon og man kan også lagre og vedlikeholde informasjon som ikke ble laget med et tegne- eller BIM-verktøy, som f.eks. Excel-regneark.

Med de nye grafiske mulighetene kan man endre utseende etter formål. I tillegg til de vanlige visningene som arbeidstegning, møbleringsplan og himlingsplan er det nå mulig å styre dette med filter.

Eksempel på et slikt filter er brannplaner; velger man en vegg og gir den et brannkrav vil grafisk visning f.eks. kunne endre farge i modell og tegning. Dette gir mange presentasjonsmuligheter.

Norsk prosjekteringsmal

Den norske prosjekteringsmalen som følger med, er nå oppdatert med forhåndsvisning av alle favoritter som veggtyper, vinduer, dører, møbler med mer. Dette gjør det enkelt å vite hva man velger når man skal benytte disse i modellen.

Denne nye forhåndsvisningen gjør også at man nå kan vise symboler av oppbygningen av for eksempel en vegg i skjema.

Full støtte for IFC 4, samt en rekke forbedringer i import og eksport av tverrfaglige modeller.

Et nytt og forbedret brukergrensesnitt gir Archicad 20 et «mer moderne og helhetlig utseende uansett plattform», loves det.