ØKER KOMPETANSEN: Adm. Direktør Arne J. Stangeland i Norgesdekk AS gleder seg over oppkjøpet.
ØKER KOMPETANSEN: Adm. Direktør Arne J. Stangeland i Norgesdekk AS gleder seg over oppkjøpet.

Norgesdekk kjøper Felgimport Norge

Norgesdekk AS har gjort avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Felgimport Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet innebærer at Norgesdekk AS styrker posisjonen som leverandør av alufelg.

- Overtagelsen vil også gi andre synergier, sier adm. direktør Arne J. Stangeland til AT.no.

Største ikke-fabrikkeide selskap

Norgesdekk AS er den største ikke-fabrikkeide dekk- og felggrossisten i Norge. Kjøpet av Felgimport Norge vil styrke stillingen ytterligere samtidig som dette er et ledd i en strategi om å styrke utvalget av felg og selskapets markedsposisjonen i Norge.

Norgesdekk har nå åtte lagre på strategiske plasser i Norge. De tre siste årene har selskapet hatt en formidabel vekst. Det er ventet en omsetning på 650 mill. kroner i dekk/felg i 2016.

Når det gjelder Felgimport Norge AS ble selskapet etablert i Norge i 1995. I 2015 omsatte selskapet for 44 mill. kroner.

Samlokalisering

To av de tre gründerne, Henning Westerås Jensen og Oddbjørn Tangen, blir med over på «en lang ferd» videre i Norgesdekk AS, heter det i pressemeldingen. De ansatte blir tilbudt stilling i Norgesdekk.

Oppkjøpet vil øke tilbudet av varer og merker fra en leverandør. Nå vil Norgesdekk ikke bare fremstå som bedriften som har det største utvalget av alufelg i Norge, men som også har den beste kompetansen på produktet.

Det er planlagt samlokalisering av ordre, administrasjon og varelager i Norgesdekks nye anlegg i Enebakk i 2017. Frem til årsskiftet vil Felgimport Norge AS drive som separat selskap med samme adresse som før.

Norgesdekk AS har 65 ansatte.