Cat 301.7D CR som produseres av Wacker Neuson for Caterpillar, er en av minigraverne som skal fases ut i 2018. Samtidig skal Caterpillar produsere sine minigravere selv.
Cat 301.7D CR som produseres av Wacker Neuson for Caterpillar, er en av minigraverne som skal fases ut i 2018. Samtidig skal Caterpillar produsere sine minigravere selv.

Caterpillar skal produsere minigraverne selv

Samarbeidet Caterpillar Inc. har med Wacker Neuson om produksjon av minigravere avsluttes. Nå skal Caterpillar designe og produsere sine Cat minigravere selv.

Publisert Sist oppdatert

Caterpillar skal gjøre om på utseende og starte produksjon av sine Cat minigravere med virkning fra starten av 2018. Wacker Neuson har produsert minigravere for Caterpillar i seks år, men dette samarbeidet skal avsluttes skriver Caterpillar Inc. i en pressemelding.

Caterpillar skal fokusere på økning i salget av minigravere over hele verden, og skal nå også bygge gravemaskiner som veier mindre enn tre tonn selv.

Fem av de nåværende modellene som nå produseres av Wacker Neuson - 301.4C, 301.7D, 301.7D CR, 302.2D og 302.4D - skal fases ut i midten av 2018. Cat 302.7D CR fases ut ved slutten av 2019. Cat 300.9D skal også fases ut ved slutten av 2019 - senere hvis det blir en enighet om det.

- Wacker Neuson har vært en utmerket samarbeidspartner og levert høykvalitets Cat minigravere disse årene, sier Korey Coon, ansvarlig for kompaktmaskiner hos Caterpillar.

- Markedet for små maskiner har vokst, og vi tror at vi ved å designe, produsere og distribuere disse selv vil tilføre en enda høyere verdi for våre kunder, forhandlere og eiere.

Reservedeler, teknisk støtte og garantier for dagens modeller fortsetter som forutsatt. Dette skal Caterpillar og Wacker Neuson fortsatt samarbeide om. Andre produkter fra Wacker Neuson hos Cat-forhandlere skal ikke bli forandret selv etter at Caterpillars nye strategi er satt ut i livet i 2018.