Atle Wie Marthinsen eier Termoxpress AS som har ti ansatte og ni biler.
Atle Wie Marthinsen eier Termoxpress AS som har ti ansatte og ni biler.

Fanget dieseltyver

Atle Wie Marthinsen tok tyver på fersken i å stjele diesel fra hans lastebiler natt til torsdag 11. august. Han holdt de ubudne gjestene i sjakk til politiet kom.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg skulle parkere lastebilen på firmaets område på Prestebråtan (red. anm: Øvre Eiker i Buskerud). Da så jeg noen som var i full gang med å tømme en av mine lastebiler for diesel, sier Marthinsen til AT.no.

Han handlet resolutt og kjørte dit veiene på industriområdet går sammen til én vei. Der parkerte han og ventet på at bilen skulle komme. Etter kort tid kom en norskregistrert Audi kjørende bak lastebilen.

- Jeg gikk ut av lastebilen og bak til bilen. Det luktet sterkt diesel av den, så jeg var ikke i tvil om at dette var tyvene. Jeg lukket opp døra og tok med en av tyvene for å se hva han hadde bak i bilen. Der lå det tre 25-literskanner. Det eneste han fikk fram, var «sorry, sorry», sier Marthinsen.

Marthinsen, som er eier, leder og sjåfør i Termoxpress AS, er relativt høy og er opplyser at han ikke er redd for å konfrontere dem som gjør ham urett. Han opplyser til AT.no at han var veldig tydelig både i stemmebruk og kroppsspråk overfor de utenlandske statsborgerne. Dette overrasket antakelig tyvene såpass mye at de valgte å bli ved bilen - også da han gikk for å møte politiet som kom raskt på plass.

Atle Wie Marthinsen i Termoxpress AS var tydelig overfor dieseltyvene dan han stanset dem.
Atle Wie Marthinsen i Termoxpress AS var tydelig overfor dieseltyvene dan han stanset dem.

- Politiet sa de har fokus på slike tyverier. Jeg har tro på at denne saken ikke ender i henlagt-bunken, sier han.

Termoxpress AS har per nå ti ansatte og ni biler. Selskapet frakter ferskvarer mellom Oslo og Telemark og dekker også Østfold og Stavanger daglig. Termoxpress har hatt en god vekst siden starten i 2012.

Hendelsen ble først omtalt av Drammens Tidende.