Forskningsleder Anna Pernestål Brenden ved Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm tror selvkjørende biler kan være i ordinær trafikk i Sverige allerede neste år.

Selvkjørende neste år

Allerede i mai neste år kan det gå selvkjørende biler i Sverige. Potensialet er i første omgang kanskje størst for minibusser?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Vi skriver normalt ikke om busstrafikk, men her er det prinsippet som er viktig. Svenske politikere jobber med lovgivning som trolig resulterer i at det blir anledning til å teste selvkjørende biler i ordinær trafikk. Dette kommer til å bli diskutert på et seminar under Persontrafikmässan på Svenska Mässan i Göteborg i oktober. Anna Pernestål Brenden, forskningsleder for Integrated Transport Research Lab ved Kungliga Tekniska högskolan, er overbevist om at selvkjørende biler, og da i særdeleshet minibusser i tilbringertrafikk, har noe for seg. Slike skal altså kunne være i trafikk under et år fra nå. Det er særlig aktuelt å sette inn slike kjøretøy der det ikke finnes offentlige kommunikasjoner i dag.

Lenger frem ser hun for seg at dette kan kobles opp mot et bestillingssystem. Du ringer et telefonnummer, og minibussen henter deg der du bor.

Så tilbake til vårt utgangspunkt. Får man til dette der det er mennesker som transporteres, bør det være enda lettere når det gjelder varetransport.

Powered by Labrador CMS