Implenia har hovedentreprisen på tunnelarbeidene til en verdi av 610 millioner kroner.
Implenia har hovedentreprisen på tunnelarbeidene til en verdi av 610 millioner kroner.

Gjennomslag i Lysebotn

Implenia har fullført drivingen av vannkrafttunnel til Lysebotn II kraftverk.

Publisert Sist oppdatert

Det var onsdag forrige uke at gjennomslagssalven gikk av i trykktunnelen til det nye kraftverket i Forsand kommune i Rogaland.

– Tunnelarbeidene har gått etter planen, til tross for krevende forhold med en stigning på 20 prosent, men med overveiende gode geologiske forhold, sier prosjektdirektør Bjørn Roger Otterdal i Lyse Produksjon i en pressemelding.

Tunnelen på 3300 meter går fra vannmagasinene på fjellet og ned til kraftstasjonen. Totalt er det transportert ut nært 50.000 dumperlass med stein, som er benyttet til en ny molo i Lysebotn.

Den nye vannkraftstasjonen, som erstatter en eksisterende, vil ha en forventet årlig produksjon på 1,5 TWh. Dette er en økning på 14 % (180 GWh).

Vannkraftstasjonen vil få en installert ytelse på 370 MW, noe som tilsvarer en økning på ca. 160 MW sammenlignet med dagens nivå. Produksjonsøkningen skyldes bedre utnyttelse av tilgjengelig fallhøyde og bedre virkningsgrad på nye aggregater. Vannkraftstasjonen vil nytte samme nedslagsfelt og magasiner som eksisterende stasjon.

Fullføringen av tunnelarbeidene gjør at hovedfokus framover dreies mot betongarbeidene i kraftstasjons- og transformatorhall, slik at en er klare til å starte montasje av elektromekanisk utstyr vinteren 2017, heter det i pressemeldingen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS