Fra venstre: Carl Christian Fon, prosjektleder/maskinansvarlig i Carl C. Fon AS, Robert Hvaal, salgsingeniør Pon Equipment AS og Jarle Hillestad, daglig leder Carl C. Fon AS.
Fra venstre: Carl Christian Fon, prosjektleder/maskinansvarlig i Carl C. Fon AS, Robert Hvaal, salgsingeniør Pon Equipment AS og Jarle Hillestad, daglig leder Carl C. Fon AS.

Carl C. Fon kjøper Cat-er

Cat-maskiner blir å se hos Sandefjordsbedriften Carl C. Fon AS i tiden fremover. Maskinentreprenøren har nemlig inngått avtale med Pon Equipment AS om Cat-kjøp.

Publisert Sist oppdatert

«Pon Equipment har jobbet hardt for å komme inn i varmen hos selskapet, og endelig løsnet det med flere maskiner til maskinentreprenøren. Carl C. Fon AS er en viktig kunde for alle de større maskin-leverandørene», skriver står det i en pressemelding sendt fra Pon Equipment 29. juni.

Selskapet eies av NCC og opererer for det meste innen knusing og infrastruktur.

- Valget falt på Pon av mange årsaker, men totaløkonomi var det viktigste: Produktivitet, dieselforbruk og servicekostnader. Men førerønske, dele- og servicetilgjengelighet veide også tungt. Teamet hos Pon, med Morten Lier, Stig Kjetil Haugsvær og Robert Hvaal har vist at de kan bidra til økt lønnsomhet hos oss gjennom gode løsninger og det setter vi stor pris på, sier Jarle Hillestad, daglig leder hos Carl C. Fon i meldingen.

Maskinene som leveres

Gravemaskinene som nå skal leveres, er Cat 325FL CR, en korthekk-graver på ca 26 tonn, og en 326FL graver på ca 28,5 tonn.

Det skal også leveres en Cat D6T dozer på 25 tonn og en Cat 140M3 AWD veihøvel på 22 tonn. Veihøvelen har grusstrengspreder, konstantrykk og lastearmsdemping på frontskjæret.

Alle maskinene leveres med fullservice. Dozer og høvel leveres i tillegg med full 3D fra Trimble/Sitech. Maskinene leveres fra fabrikk «Cat Accugrade ready». Det vil si Trimble maskinstyring fullt integrert med hydraulikken i maskinene.

Om Carl C. Fon

Carl C. Fon AS ble stiftet i 1983 av Carl Christian Fon og har i dag ca. 100 tyngre maskinenheter. Selskapet omsatte for ca. 350 millioner kroner i 2015, og har rundt 180 ansatte.

Selskapet ble kjøpt opp i sin helhet av NCC Construction i 2011, men operer helt selvstendig og leverer tjenester til alle typer byggherrer og totalentreprenører i Sør-Norge. Deres hovedkontor ligger i Sandefjord i Vestfold.