Sorterer og synger

Inne i den gule Volvo maskinen sitter det som regel en kar å synger. Kanskje ikke så rart når du har turnert verden rundt som operasanger i 13 år?

Publisert Sist oppdatert

Eugeniu Ciobanu (55) er opprinnelig fra Moldova, men har de siste ti årene bodd i Norge. De årene har han kjørt gravemaskin og sortert avfall på Franzefoss Gjenvinnings anlegg utenfor Sandvika.

Opprinnelig er han utdannet bygningsingeniør i hjemlandet. Der sang han på en firmafest i firmaet han jobbet.

Tilfeldighetene skulle gjøre at det var opera som ble hans videre yrkesvei.

Der var det en som hørte han synge der som ordnet at han fikk prøvesynge hos den nasjonale operaen i Moldova. Det ble 13 år med turnering i hele Europa.

Etter borgerkrigen kom i Moldova, som var en del av Sovjetunionen, valgte Eugeniu Ciobanu å flytte til Israel hvor han tok opp igjen sitt egentlige fag som byggningsingeinør.

Eugeniu Ciobanu er egentlig operasanger – men de siste 10 årene har han sortert avfall i Bærum. Oppslaget i Anlegg&Transport nr 6/7 i 2016.
Eugeniu Ciobanu er egentlig operasanger – men de siste 10 årene har han sortert avfall i Bærum. Oppslaget i Anlegg&Transport nr 6/7 i 2016.

De siste ti årene har han vært ansatt hos Johannes Moen i Bærum. Han har i alle de årene sortert avfall med gravemaskin hos Franzefoss.

Da han kom til Norge søkte han på mange jobber innen byggebransjen. Men fikk tommelen ned da det ble spørsmål om språk. Uten å kunne verken norsk eller engelsk ble det vanskelig å få en jobb han egentlig er utdannet til.

Du kan lese hele historien om Eugeniu Ciobanu i Anlegg&Transport nummer 6/7, 2016. Der er det også en fyldig spesialseksjon om avfall og gjenvinning.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS