Tunnelinnslaget på Seljestad.
Tunnelinnslaget på Seljestad.

Avviste Skanskas tunnelklage

Skanska klaget på tildelingen av tunnelkontrakt til en spansk entreprenør.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen har tildelt kontrakt på bygging av Harstadåstunnelen til spanske Aldesa Constructions SA.

Fredag 15. april leverte imidlertid Skanska en klage på tildelingen, og Vegvesenet lovet å behandle klagen grundig, og utsatte vedståelsesfristen og eventuell signering til mandag 2. mai.

Les saken: Klage på tildeling av tunneloppdragEntreprenørselskapet Skanska AS har klaget på tildelingen av kontrakten på bygging av Harstadåstunnelen til den spanske entreprenøren Aldesa Constructions SA.

Avvist

Nå har Harstadpakken vurdert klagen og avviser Skanskas innvendinger.

- Vi har vurdert klagen som kom fra Skanska AS, men finner ingen grunn til å ta den til følge. Vi er ikke enig i grunnlaget for klagen og for å sikre fremdriften i tunnelprosjektet inngår vi kontrakt med Aldesa Constructions SA i løpet av neste uke, forklarer prosjektleder i Harstadpakken, Hans-Arne Haugland.

Aldesas tilbud på jobben var det laveste med en sum på 218,4 millioner kroner, mens Skanska var nest lavest med et tilbud på 235,6 millioner.

- Grundige vurderinger

I tillegg til kontrollregning av tilbudet ble det gjort grundige vurderinger av selskapet og de prosjektene de har satt som referanseprosjekt, skrev Statens vegvesen da kontrakten ble tildelt.

Les saken: Spansk selskap tildelt HarstadåstunnelenEntreprenørselskapet Aldesa er tildelt oppdraget med å lage tunnelen gjennom Harstadåsen.

- Vi ønsket å være så sikker som mulig på at vi velger en entreprenør som vil gjøre en god jobb for oss, derfor har vi gjort grundige finansielle vurderinger av selskapet og også besøkt aktuelle referanseprosjekt i Spania, sa Hans-Arne Haugland, prosjektleder i Harstadpakken da.

Gjennom Harstad

Harstadåstunnelen skal gå gjennom Harstad sentrum og blir 1450 meter lang.

Anleggsarbeidet er forventet å starte i løpet av mai/juni og vil ta drøyt tre år å fullføre. Tunnelen skal etter planen stå ferdig høsten 2019.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS