Sandvik omorganiserer

Sandvik danner et nytt forretnigsområde - Sandvik Mining and Rock Technology.

Publisert Sist oppdatert

Sandvik slår sammen sine virksomheter Sandvik Mining og Sandvik Contruction til ett forretningsområde - Sandvik Mining and Rock Technology.

Forretningsmodellen innen Sandvik Mining and Rock Technology vil være desentralisert med virksomheter organisert i separate produktområder. Hvert produktområde kommer til å ha fullt ansvar for sine respektive forretninger.

- Produkter utviklet for kunder innen gruve- og anleggsvirksomhet er basert på samme teknologi med lignende ettermarkedstilbud. Dessuten deles produksjonsenheter allerede i høy grad, med delvis delt salgsorganisasjon. Ved å slå sammen virksomhetene til ett forretningsområde oppnår vi en enklere og mer kostnadseffektiv struktur. Vi får et tydeligere fokus og raskere respons mot våre kunder, sier adm. direktør og konsernsjef i Sandvik, Björn Rosengren.

Den nye strukturen trer i kraft 1. juli 2016. Lars Engström, nåværende leder for Sandvik Mining, er utnevnt til leder for det nye forretningsområdet, Sandvik Mining og Rock Technology. Dinggui Gao, leder for Sandvik Construction, slutter i selskapet 1. juli.

- Jeg vil takke Dinggui Gao for hans innsats med å sammenføye den nye organisasjonen. Jeg setter pris på hans arbeid med å utvikle Sandvik Construction med dokumenterte forbedringer. Jeg ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier Rosengren.

Ytterligere informasjon om den nye strukturen blir inkludert i presentasjoner i forbindelse med Sandviks kapitalmarkedsdag 24. mai 2016.

Sandvik-konsernet hadde ca. 46.000 ansatte og var representert i over 150 land i 2015. Omsetningen var tilsvarende ca. 91 milliarder svenske kroner i 2015.