Hiabs tunge kranserie er heretter utstyrt med et nytt stabilitetssystem som sikrer at lastebilen ikke velter under bruk.
Hiabs tunge kranserie er heretter utstyrt med et nytt stabilitetssystem som sikrer at lastebilen ikke velter under bruk.

Mer stabile Hiab-kraner

Hiab, et selskap i Cargotec-gruppen, lanserte et nytt stabilitetssystem for sin tunge kranserie på nyttekjøretøyutstillingen RAI i Amsterdam i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Systemet har fått betegnelsen Variable Stability Limit PLUS (VSL PLUS). Systemet justerer kranens lastekapasitet automatisk etter den aktuelle stabiliteten på lastebilen. Dette gjør systemet ved å kjenne av hvor langt ut og hvor stort press det er på kranbenene og hvor mye kjøretøyet er lastet. Dette siste har sammenheng med at lasten virker som en motvekt.

Systemet er utviklet for å beskytte fører, last og lastebil. Kranens maksimale løfteeffekt kan i realiteten bare utnyttes når kranbenene er kjørt helt ut. Dette er ikke tilfelle hvis man må laste eller losse på trange steder. I slike tilfeller sørger VSL PLUS for at kranen ikke kan løfte mer enn at stabiliteten opprettholdes.

I en melding fra Hiab hevdes det at dette systemet er helt unikt for de tunge kranene selskapet produserer og er et tatt frem for å tilfredsstille kundenes behov og sikkerhet.