Pick-up-testing i skogen for å avgjøre hvem som skal få den europeiske prisen «International Pick-up award 2016». Alle
Pick-up-testing i skogen for å avgjøre hvem som skal få den europeiske prisen «International Pick-up award 2016». Alle

Internasjonal presse i norsk gjørme

Tre pick-up-er fikk kjørt seg i de dype skoger i Rakkestad i Østfold da journalister fra Europas ledende pick-up-magasiner møttes til testkjøring.

Publisert Sist oppdatert

Femten medlemmer av juryen til «International Van of the Year» kjørte tester på Rudskogen med de tre kandidatene til «International Pick-up Award 2016» 14. oktober.

De nominerte

De nominerte pick-up-ene er de nye modellene Ford Ranger, Mitsubishi L200 og Nissan NP300 Navara. Rangeren som ble testet i Norge ble fraktet med fly fra fabrikken i Sør-Afrika til Tyskland og fraktet med vogntog til AT.nos kontoradresse. Dette var første gang medlemmer av pick-up-juryen fikk anledning til å kjøre den nye Rangeren i Europa.

Tilsvarende er den nye Navara-en ennå ikke satt i ordinær produksjon. Testbilen er en «førserie» til bilen som skal serieproduseres.

Juryen som tildeler den europeiske pick-up prisen består at medlemmer fra ledende varebil-medier i Europa. Det er maksimalt ett medlem fra hvert land. Anlegg&Transports Torbjørn Eriksen er juryens norske medlem.

Utfordrende løype

Bilene ble testet på asfaltbanen på Rudskogen og i en offroad-løype i skogen like ved. Jury-medlemmene var godt fornøyd med terrengkjøringen:

- Vi ble imponert over pick-up-enes gode evne til å komme seg frem i terrenget, i det som ble beskrevet som «den mest utfordrende offroad-løypen juryen har testet biler i», sier jury-leder Jarlath Sweeney fra det irske magasinet Fleet Transport.

Pick-up-prisen deles ut hvert andre/tredje år, og test-arrangementet går på rundgang blant juryens medlemmer.

Powered by Labrador CMS