Kontraktene på elektroarbeider i Ryfylketunnelen, Eiganestunnelen og Hundvågtunnelen antas til sammen å bli på ca. 600 mill. kroner.
Kontraktene på elektroarbeider i Ryfylketunnelen, Eiganestunnelen og Hundvågtunnelen antas til sammen å bli på ca. 600 mill. kroner.

Ny Ryfast-kontrakt

Statens vegvesen anslår at kontrakten blir på ca. 300 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

15 elektroentreprenører er interessert i prekvalifisering (oppfølging av kvalitietskrav) for den første av to store elektro-, trafikkstyringings- og overvåkningskontrakter for Ryfast.

På listen finner vi seks lokale elektroentreprenører som tradisjonelt har jobbet mot oljeindustrien. Det er to utenlandske entreprenører på prekvalifiseringslisten.

Signering til vinteren

- Vi er veldig fornøyde med at så mange har vist interesse. I ukene fremover vil vi gå nøye gjennom hvem vi vurderer som kvalifiserte til å være med i den endelige tilbudskonkurransen, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord.

Kontraktssummen antas å bli på ca. 300 millioner kroner. Kontraktsignering skjer i vinter, da Statens vegvesen ønsker at de som blir prekvalifiserte får god tid til å være med i den endelige tilbudskonkurransen.

Enda en stor kontrakt

Det er kontrakten for den 14,3 kilometer lange Ryfylketunnelen som nå skal behandles. Senere blir det en tilsvarende prosess for Eiganes- og Hundvågtunnelen. Også denne kontrakten er på ca. 300 millioner kroner.