Ministeren besøkte Volmax

Arbeidsminister Robert Eriksson har nylig besøkt hovedkontoret til Renault- og Volvo-forhandler Volmax på Borgeskogen for å få vite mer om hvordan selskapet arbeider med lærlinger og kompetanseutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Lærlingeskolen til Volmax har vært drevet siden 1999. Til nå har 150 lærlinger fullført med fagbrev. I hele perioden er det kun fire som har droppet ut. - Volmax ser på lærlingeskolen som en viktig rekrutteringskilde, og hele 60% av lærlingene som har fullført, jobber fortsatt i Volmax, forteller Tor Martin Aabol, leder for Volmax Kompetanse som står for den praktiske gjennomføringen.

Det omfattende pensumet ved lærlingeskolen er lagt opp slik at elevene kan gå rett inn i full produksjon etter mottatt fagbrev.

Bredt spekter av opplæring

-Volmax startet sin satsing på kompetanse med etableringen av lærlingeskolen. Under merkevaren Volmax Kompetanse leverer vi nå et bredt spekter av kompetansetjenester, blant annet sjåføropplæring,, også til våre kunder og til AB Volvo, sier Grant Larsen, administrerende direktør i Volmax.

Lærlingeordningen er utfordrende

En av utfordringene som ble adressert til statsråden, er sammenhengen mellom volumet av lærlinger og muligheten til å skaffe relevante lærlingplasser i bedriftene. Grant Larsen forklarer at det ikke hjelper elevene at næringslivet og skolene slår hverandre i hodet med statistikker for å forklare problemene med lærlingeordningen. Det må bygges opp innsikt om denne problemstillingen lokalt og nasjonalt. Det vil kunne gjøre at skolen og næringslivet støttet av sentrale myndigheter kan sette inn mye mer målrettede tiltak for å levere et bedre tilbud til elevene.

STILLING LEDIG: