30.955 brupasseringer på ett døgn

For første gang har flere enn 30.000 biler passert Øresundsbrua på ett døgn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Lørdag 18. juli passerte 30.955 kjøretøy Øresundsbrua. Det er ny døgnrekord. Det er samtidig første gang at flere enn 30.000 kjøretøy har passeret brua innen et døgn.

- Ferietrafikken er i år generelt større enn vi tidligere har sett. Det er altså ikke en hendelse eller arrangement som har generert den støre trafikken på lørdag, sier Karsten Längerich, leder for privatmarkedet hos Øresundsbro Konsortiet.

- Glade for trafikk

Uketrafikken den aktuelle uken steg med sju prosent sammenlignet med samme uke forrige år. Ser man bare på BroPas-trafikken som bare teller personbiltrafikk, er det en økning på ni prosent. Økningen gjelder både trafikk fra svensk og dansk side, selv om den svenske økningen på tolv prosent er høyere enn den danske på seks prosent.

- Det går bra for begge landene, og både dansker og svensker kjører mer nå enn de gjorde for ett år siden. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier Längerich.

355.000 husstander har nå BroPas-avtale, sammenlignet med 324.000 i 2014.

Streik og Eagles-konsert

Den tidligere rekorden på 29.192 biler ble satt under en togstreik i 2014. Til da var rekorden på 28.894 biler. Den ble satt i juni 2009, og antas å være på grunn av en konsert med bandet Eagles i Malmø.

Powered by Labrador CMS