Slik ser Skatestraumtunnelen ut etter brannen som oppsto da en tilhenger med 16.500 liter bensin brant. Alle
Slik ser Skatestraumtunnelen ut etter brannen som oppsto da en tilhenger med 16.500 liter bensin brant. Alle

Store skader i tunnelen

Slik ser det ut i Skatestraumtunnelen etter at 16.500 liter bensin brant.

Publisert Sist oppdatert

Røykdykkare og politi har vært inne i Skatestraumtunnelen som er en undersjøisk tunnel på fylkesvei 616 i Bremanger i Sogn og Fjordane. De første inntrykkene fra tunnelen er at skadene er svært store.

– Kabler henger ned fra taket, betong har løsnet og alle kumlokkene i bunnen av tunnelen er av, sier Margot Åsebø, fungerende avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane.

Verst mot nord

Politiet har vært inne i tunnelen etter at røykdykkerne var inne, men ingen flere skal inn i tunnelen dagen etter brannen på grunn av muligheten for farlige gasser. Alle som har vært inne i tunnelen har kommet fra sørsiden.

– Det har gått helt greitt å ta seg ned til bunnen av tunnelen og frem til det utbrente vraket. Men ingen har vært forbi hengeren, opplyser Åsebø.

Hengeren med bensin trillet i fjellveggen ca. 500 meter inne i tunnelen, fra nordenden. Ved hengaren står også en bil som er helt utbrent.

– Skadene mot nord kan være svært omfattende. Det kommer til å ta tid før vi kan sende inn mannskaper på nordsiden, sier Åsebø.

Ingen lekkasje

Statens vegvesen har ikke registrert lekkasje av vann i tunnelen. Det er likevel altfor tidlig å si hvor lang tid reparasjonen av tunnelen vil ta.