Den nye, tunge og særdeles spennende verdensnyheten Tadano ATF 600G-8 med et nytt, muligens epokegjørende trilling-bomsystem.
Den nye, tunge og særdeles spennende verdensnyheten Tadano ATF 600G-8 med et nytt, muligens epokegjørende trilling-bomsystem.

Kjempekran med ny type bom

Tadano med nytt bomdesign med mange fordeler.

Publisert Sist oppdatert

Den japansk-tyske mobilkranprodusenten Tadano lanserte 12.-13. juni en virkelig meganyhet i form av den helt nye 600-tonneren Tadano ATF 600G-8 med «Triple-Boom System».

I tillegg til en kraftig hovedbom, som er det vanlige, har denne kranen to slankere, rørformede «hjelpebommer», plassert litt høyere, på hver side av hovedbommen.

Fordelene med den nye konstruksjonen er mange. Viktigst er kanskje større stivhet som reduserer både bøyning og vridning av bommen og eliminerer behovet for Y-støtte under tunge løft med lang bom.

Å bli kvitt Y-støtten gjør dessuten kranen bedre egnet for arbeid under trange forhold hvor en Y-støtte kan hindre fri rotasjon/sving når hindringer som gatelys el.lign. nær kranen står i veien. Men også når det gjelder flytting og rigging av kranen, ligger det en tidsmessig og dermed økonomisk fordel i å slippe transport og montering av Y-støtten.

Nyheten «Triple-Boom System» ble lansert i Nürnberg med 1000 gjester fra hele verden tilstede. Blant disse var 30 norske krankunder invitert av den norske Tadano-importøren, Knutsen Maskin A.S.

Powered by Labrador CMS