Hæhre signerte E18-kontrakt

- Denne passer oss godt, sa Albert Kr. Hæhre da han signerte kontrakten på bygging av E18 mellom Ørje og Svenskegrensa.

Publisert Sist oppdatert

Hæhre hadde det laveste tilbudet av seks tilbydere på jobbe med å bygge E18-strekningen mellom Ørje og Svenskegrensa i Østfold.

– Kontrakten passer veldig godt inn i porteføljen, vi har hatt en del veldig store prosjekter avsluttet i høst og vinter, og dette passet godt i flyten vår, sa Albert Hæhre til Smaalenenes Avis etter å ha satt navnetrekket sitt på kontrakten.

Nøyaktig framdrift skal nå avklares nærmere, men Albert Hæhre sier at entreprenøren ønsker å komme i gang så fort som mulig med hogst og rensk i traseen.

Kontraktssummen er på 450 millioner kroner, og med det var Hæhre nøyaktig ti millioner kroner lavere enn nest lavest anbud som kom fra AF Gruppen.

Se alle tilbudene: Skarp konkurranse om E18-prosjektSeks tilbydere vil bygge E18 mellom Ørje og svenskegrensa. Sjekk hvem som ligger best an.

Veien som skal bygges, er med to felt og midtrekkverk. Strekningen er cirka 6,4 kilometer lang, med en bredde på 12,5 meter og skal ha en fartsgrense på 90 km/t. Det blir ett forbikjøringsfelt i hver retning, på rundt én kilometer hver, noe som er mindre enn både lokale krefter og transportnæringen har ønsket seg.

Særlig etterlyst er å få forbikjøringsfelt hele bakken fra Ørje og opp til riksgrensen, og døra holdes på gløtt.

– Det er åpning for å legge inn ekstrafelt, dersom vi får det som en tilleggsbestilling ovenfra, sier Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen.