Produktsjef Olav Hauer foran hjullasteren som gjennomførte den dramatiske reisen. Akkurat denne maskinen har Rosendal Maskin fått låne. Deres første maskin er på plass om et par uker. Bla videre i bildekarusellen for å se flere bilder og detaljer fra JCB 457-maskinen.
Produktsjef Olav Hauer foran hjullasteren som gjennomførte den dramatiske reisen. Akkurat denne maskinen har Rosendal Maskin fått låne. Deres første maskin er på plass om et par uker. Bla videre i bildekarusellen for å se flere bilder og detaljer fra JCB 457-maskinen.

Dramatisk transport for JCB-nyhet

HELLERUDSLETTA (AT.no) Rosendal Maskin var usikre på om den blodferske JCB-nyheten skulle nå frem til Vei og Anlegg-utstillingen.

Publisert Sist oppdatert

Hjullasteren JCB 457 (22 tonn) på standen til Rosendal Maskin vises for første gang i Norge, men en stund var daglig leder Ole Marius Rosendal usikker på om maskinen ville komme frem i tide.

- Skipet som maskinen ble fraktet på måtte hjelpe et annet skip som var i havsnød, og det ble kraftig forsinket, sier Ole Marius Rosendal til AT.no.

Det var på overfarten fra Immingham til Brevik at problemene oppsto. Rosendal Maskin mottar for øvrig alle JCB-maskiner på skipet som går mellom Immingham og Brevik.

En av de første

Maskinen som står på standen til Rosendal Maskin er en av de aller første som rullet av produksjonsbåndet i England.

- Produksjonen av denne modellen startet for bare et par uker siden, forteller produktsjef Olav Hauer til AT.no.

JCB 457 er en helt ny maskin – fullpakket av funksjoner som gir bedre produktivitet, lønnsomhet og sikkerhet, ifølge produsenten. 

16 prosent redusert forbruk

Denne kraftige modellen på 22 tonn er den første store hjullasteren fra JCB som møter Tier 4Final/EU Stage IV-utslippskravene. JCB får til dette gjennom en drivstoffbesparelse som er 16 % lavere enn forrige modell.

Forbedret arbeidsmiljø for operatøren har stått sentralt i utviklingsarbeidet, og JCB 457 er første modell som har den helt nye ComandPlus førerhytten. Støynivå på kun 68 dB, luftfjæret sete med varme og ventilasjon, nytt klimaanlegg, justerbare spaker og rattstamme, integrert ryggekamera og oppvarmede speiler gjør dette til en god og sikker arbeidsplass for operatøren. Kombinasjonen av nytt motordeksel i en del samt utformingen av motvekten gir en maskin som har et moderne design og god sikt i alle retninger.

Som standard leveres modellen med MTU 6-sylindret Steg IV/Tier4 Final dieselmotor med maks 193kW/258 hk. Girkassen er av typen ZF Smooth shift med 4 gir forover og 3 bakover. 23,5x25 XHA Michelin dekk leveres også som standard. Maskinen har Limited Slip differensialer på begge aksler, heldekkende skjermer foran og bak, lys for kjøring på vei, ekstra arbeidslys foran og bak samt roterende varsellys.

Kan skreddersys

I tillegg kan også med denne JCB-modellen skreddersys ved at kunden velger mellom følgende alternativer: 4-trinns girkasse eller 5-trinns med lock up, HT eller ZF lasteaggregat, tre ulike akseltyper samt joystick eller multi-lever. Maskinen kan også leveres i «wastemaster»-utgave spesialtilpasset for avfallshåndtering.

Allerede før maskinen er vist i Norge har Rosendal Maskin mottatt bestilling på to ny JCB 457.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS