Utemegler Jan Inge Solem (t.v.) og daglig leder Karstein Berg i Plustech.
Utemegler Jan Inge Solem (t.v.) og daglig leder Karstein Berg i Plustech.

Maskinmeglere med eksplosiv utvikling

Plustech AS omsatte for 175 millioner kroner i 2014. En økning på 60 millioner sammenlignet med året før.

Publisert Sist oppdatert

Dagens markedssituasjon er gunstig, og bidrar til at Plustech får bedre tilgang på brukte anleggsmaskiner. Samtidig vurderer flere å kjøpe brukt for å spare penger. For selskapet Plustech gir markedssituasjonen rekordvekst.

Daglig leder Karstein Berg tror fremgangen skyldes bedre tilgang på maskiner rundt omkring i verden. Siden oppstarten i 2002 har de meglet maskiner på verdensbasis.

- Etterspørselen etter velholdte brukte norske maskiner er stor. Mange av våre meglere har over ti års erfaring og kjenner markedet godt. Vi er i stadig vekst og er på jakt etter flere dyktige meglere, opplyser Berg.

Internasjonalt marked

Telefonene kimer jevnt hos Bergs mannskap. Gloser utleveres på både tysk, spansk og engelsk, og brukte maskiner selges med høy omløpshastighet. Plustech opererer i stadig større grad på det internasjonale markedet. Dumpere, gravemaskiner, hjullastere, veiskraper, lastebiler og annet anleggsutstyr finner nye eiere.

De språksterke kremmerne på Heimdal megler maskiner og utstyr som skipes til og fra land i alle verdensdeler. Nå satser de enda sterkere med et bredere nedslagsfelt innen anlegg, lastebil og industri.

- Vi når kunder over hele verden og har opparbeidet oss gode relasjoner med kunder som handler eller selger igjen og igjen, legger Berg til.

Forutsigbarhet

Meglernes viktigste verktøy er, ifølge Berg, solid markedsføring og et globalt nettverk av forhandlere, entreprenører og markedsplasser bygget opp i løpet av tretten år i bransjen. Plustech opplyser i en pressemelding at de tar pulsen på svingninger i markedet, og at forutsigbarhet er et viktig tema for selskapet.

Meglerne avklarer en realistisk pris med selgeren på forhånd av et salg.

Utvider i Norge

- Målet nå er å ansette flere selgere som skal reise rundt i landet og drive oppsøkende virksomhet. På Østlandet er vi godt i gang med dette, og en ny distriktsmegler vil være på plass om kort tid for å dekke landets nordligste distrikter, sier Berg.

Plustechs utemegler Jan Inge Solem flytter fra Trøndelag til Oslo for å være selskapets spydspiss i øst og vest. Dette er en oppgave han ser frem til å ta fatt på. Distriktsmegleren er stadig på farten for å holde oversikt over hva rører seg i markedet. Den seks måneders gamle firmabilen har allerede kjørt 50 000 kilometer.

- Det gjelder å være på hugget, holde øynene åpne og ikke være redd for å ta kontakt med folk. Målet er nådd når alle parter er fornøyd. Det skaper tillitt og gode relasjoner, sier Solem.

Energisk megler

Med kamera i den ene hånden og dokumentblokk og Ipad i den andre er han klar for nye kundebesøk. Kledd i allværsjakke og joggesko jakter megleren land og strand etter interessante maskiner. Kaffepauser og prat om vær og vind med kunder er det lite rom for. Her er det duket for profesjonell effektivitet. Kjøp og salg av maskiner og utstyr kan kreve mye tid og ressurser. Plustech har som mål å bistå som et mellomledd for å gjøre det enklere.

- Vi er opptatt av at både kjøper og selger er fornøyde etter en handel, og utfører alltid oppdraget til avtalt tid og kostnad, sier Solem.