Stavsjøfjelltunnelen på E6 i Hommelvik er en av tunnelene som utbedres for å møte nye sikkerhetskrav og fornye eldre teknisk utstyr.
Stavsjøfjelltunnelen på E6 i Hommelvik er en av tunnelene som utbedres for å møte nye sikkerhetskrav og fornye eldre teknisk utstyr.

Oppgradering av fem tunneler ut på anbud

Kontrakten kan bli på ca. 90 mill. kroner.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 skal de fire tunnelene på E6 mellom Trondheim og Værnes, og Eggetunnelen i Steinkjer utbedres for å møte kravene i EUs tunnelsikkerhetsforskrift.

De første fire tunnelene ligger relativt tett etter hverandre mellom Trondheim i Sør-Trøndelag og Stjørdal i Nord-Trøndelag; Grillstadtunnelen (748 m), Væretunnelen (1625 m), Stavsjøfjelltunnelen (1720 m) og Helltunnelen (3928 m). Den femte tunnelen, Eggetunnelen (597 m), ligger rett nord for Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Grillstadtunnelen har 2 løp, mens de øvrige tunnelene kun består av ett løp. Tunnelene skal stenges fullstendig for trafikk når det pågår arbeider inne i tunnelen. Tunnelene kan kun stenges på nattetid samt et visst antall helger.

Arbeidene består i hovedsak av levering og installasjon av variable skilt og bommer, belysning, brannslukkingsutstyr, sikkerhetsutrustning, vifter, kabelbruer og TV-overvåkning, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Entreprisearbeidet er beregnet til mellom 70 og 90 mill. kroner. Anbudsfrist er 7. mars.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS