Stavsjøfjelltunnelen på E6 i Hommelvik er en av tunnelene som utbedres for å møte nye sikkerhetskrav og fornye eldre teknisk utstyr.

Oppgradering av fem tunneler ut på anbud

Kontrakten kan bli på ca. 90 mill. kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I 2015 skal de fire tunnelene på E6 mellom Trondheim og Værnes, og Eggetunnelen i Steinkjer utbedres for å møte kravene i EUs tunnelsikkerhetsforskrift.

De første fire tunnelene ligger relativt tett etter hverandre mellom Trondheim i Sør-Trøndelag og Stjørdal i Nord-Trøndelag; Grillstadtunnelen (748 m), Væretunnelen (1625 m), Stavsjøfjelltunnelen (1720 m) og Helltunnelen (3928 m). Den femte tunnelen, Eggetunnelen (597 m), ligger rett nord for Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Grillstadtunnelen har 2 løp, mens de øvrige tunnelene kun består av ett løp. Tunnelene skal stenges fullstendig for trafikk når det pågår arbeider inne i tunnelen. Tunnelene kan kun stenges på nattetid samt et visst antall helger.

Arbeidene består i hovedsak av levering og installasjon av variable skilt og bommer, belysning, brannslukkingsutstyr, sikkerhetsutrustning, vifter, kabelbruer og TV-overvåkning, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Entreprisearbeidet er beregnet til mellom 70 og 90 mill. kroner. Anbudsfrist er 7. mars.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS