Volvo hylles for design

Nye Volvo FH slo tusentalls andre internasjonale produkter og ble plukket ut av et ekspertpanel som vinner av en designpris på If Product Design Awards.

Publisert Sist oppdatert

If Product Design Awards har gitt ut priser til fremstående designarbeid i mer enn 60 år. De beste designløsningene, i 17 kategorier, blir valgt ut av den internasjonale juryen.

Nye Volvo FH ble tildelt pris i kategori 1: transportdesign og spesialkjøretøy. Kriteriene som ble bedømt var designkvalitet, innovasjon, miljøpåvirkning, funksjonalitet og sikkerhet. Juryens talsmann professor Fritz Frenkler fortalte at han var imponert av bidragenes høye kvalitet, innovasjonsgleden og produsentenes mot når det gjaldt å vise frem egne designløsninger.

- Prisen er et resultat av flere års hardt arbeid. Det er en hyllest til den kreativitet og den innovative ånden vi har hos Volvo Trucks, sier Rikard Orell, designsjef hos Volvo Trucks.

Designidentitet

- Med drivstoffeffektiv teknikk, effektiv ergonomi, enestående kjøreegenskaper, samt passive og aktive sikkerhetsfunksjoner, er nye Volvo FH blitt bygget for å sette nye standarder i lastebilindustrien og samtidig føre Volvo-arven videre. Da vi laget nye Volvo FH, ble det lagt mye vekt på design og det emosjonelle aspektet - noe som ikke pleier å ha høy prioritet innen kommersiell kjøretøydesign. Dette resulterte i en lastebil som er perfekt for både arbeid og hvile, sier Orell.

Rundt 2 000 gjester fra hele den internasjonale designverdenen, media, forretningsverden og politikken forventes å feire vinnerne av If Product Design Awards i München i Tyskland i dag, fredag 28. februar. Gravemaskinen ECR88D fra Volvo Construction Equipment vant også en If-pris, noe som vil gi Volvo Group dobbel suksess på prisutdelingen.