International ProStar er valgt til «2014 Heavy-Duty Commercial Truck of the Year».
International ProStar er valgt til «2014 Heavy-Duty Commercial Truck of the Year».

Utmerkelser til Navistar

Den amerikanske lastebilprodusenten Navistar er nylig blitt kåret med ikke mindre enn to «Årets lastebil»-priser.

Publisert Sist oppdatert

Navistar produserer lastebilmerket International. På den årlige kongressen for amerikanske lastebilforhandlere, Amercan Truck Dealers Convention, ble den tunge lastebilmodellen International ProStar med Cummins ISX15-motor tildelt prisen «2014 Heavy-Duty Commercial Truck of the Year» mens den mellomtunge International TerraStar 4x4 med Navistar MaxxForce 7-motor ble «2014 Medium-Duty Commercial Truck of the Year». Akkurat som i Europa er det ledende fagtidsskrifter som kårer «Årets lastebil» i USA. En rekke kriterier som innovasjon og design, sikkerhet og tilfredshet blant bileiere og sjåfører ligger til grunn for utvelgelsen.

ProStar

ProStar-modellen ble reintrodusert i desember 2012 og er utstyrt med en 15-liters Cummins-motor med effekter opptil 550 hk. Dette er en moderne motor som tilfredsstiller USAs strengeste avgasskrav (EPA 2013) ved hjelp av turbo med variabel geometri og SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction). Bilen har en særdeles god aerodynamisk form, og stor frontrute i kombinasjon med skrånende motorpanser gir gode siktforhold for sjåføren, heter det blant annet i begrunnelsen for utvelgelsen. International ProStar vant prisen foran Kenworth T880 og Peterbilt 579, begge produsert av Paccar som også eier DAF i Europa.

TerraStar

TerraStar er en toakslet tung lastebil som nylig er blitt introdusert i 4x4-utførelse. Det gjorde utslaget ved utvelgelsen. Bilen er bygd for allsidig bruk i blant annet byggeindustrien. Den er utstyrt med Navistars egen MaxxForce 7-motor som er en 6,7 liters V8 dieselmotor med effekter fra 220 til 300 hk. Den har Allison automatgirkasse fra 1000-serien og fordelergirkasse fra Fabco. TerraStar vant foran Hino 195h-DC, Kenworth K370 og Peterbilt 220 i sin kategori.

LES OGSÅ: