Norsk Scania AS, Nasta, AS og Volkswagen Nyttekjøretøy er sammen om Test & Drive 2013.
Norsk Scania AS, Nasta, AS og Volkswagen Nyttekjøretøy er sammen om Test & Drive 2013.

Tid for Test & Drive

Om få dager kan du prøve Scania-lastebiler, Hitachi-maskiner, Bell-dumpere og nyttekjøretøy fra Volkswagen i sanden ved Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Du kan boltre deg i 17 maskiner fra Nasta, 12 lastebiler fra Norsk Scania og ca. 20 VW-biler fra Møller Bil, Volkswagen Nyttekjøretøy.

Nasta lover til og med å stille med gravemaskiner i den nye 5-serien, og det før den offisielle verdenspremieren til disse maskinene på Bauma 2013 i München noen dager etter at Test & Drive starter.

Åpen dag

Testkjøringen foregår 10. til 26. april på Veidekke Industris grustak, Hovinmoen Grus, på Gardermoen i Akershus. Utstyret kan prøves i «krevende terreng, anleggsområde og asfaltert vei».

De fleste dagene er satt av til dem som er påmeldt via lokale selgere rundt om i landet. Men fortvil ikke: Den siste dagen, 26. april, er åpen for alle som vil prøve. Da kan det være lurt å være tidlig ute.

Prøvingen av maskiner og biler foregår fra klokken 10 til 15 hver dag. Scania vil ha 600 personer innom i løpet av dagene, og Nasta opplyser at de har 30 personer innom per dag.

Stor økning

Arrangementet er populært: Ved starten i 2005 hadde Scania 250 innom, og i fjor var det 550. Det øker med andre ord jevnt og trutt.

- Nytt i år er at vi har med en maskin-semi lastet til 60 tonn, sier John Lauvstad, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Norsk Scania AS.