Takeuchis TB240 startet rekken av nye maskiner fra japanske Takeuchi på Conexpo.
Takeuchis TB240 startet rekken av nye maskiner fra japanske Takeuchi på Conexpo.

Takeuchis verdenspremiere på Conexpo

LAS VEGAS (AT.no): Det gikk rykter om at japanske Takeuchi ville presentere nye beltegravere på Conexpo, og ryktet stemte.

Publisert Sist oppdatert

Amerika et viktig marked for Takeuchi, og derfor var det bare rett og rimelig at Las Vegas ble valgt for å presentere det Takeuchi betegner som New Model Line Up. På standen ble det vist det seks maskiner i line up-serien for Amerika, beltegraverne TB216, TB240, TB260 og TB290. I tillegg ble kompaktlasteren TL8 på belter, og en liten hjullaster med betegnelsen TW80 Serie 2, vist.

Avløser for 3,5-tonner

Modellen TB240 avløser tidligere TB235, og er blitt noe tyngre. Med norsk utstyr vil den gå inn i 4-tonns segmentet selv om vekta i USA ble oppgitt til 3760 kg.

Designmessig er det gjort store endringer, ikke minst ved at TB240 har fått det som betegnes som semikort hekk. Videre har maskinen fått ny Yanmar Steg 4-motor på 26,7 kW (35,3 hk). Gravedybden oppgis til 3462 mm, Rekkevidden 5546 mm og brytekraften til 4517 kg.

Hytta er blitt større og instrumenteringen er oppgradert. Spesielt legges det vekt på drivstoffvennlig ECO-mode som gjør det mulig å spare diesel.

Gründeren holder koken

På ny har Takeuchi vist at selskapet henger med i den tekniske utviklingen når det gjelder minigravere. Det skulle jo nesten også bare mangle, for selskapet har god tradisjon på området. Det er 50 år siden Takeuchi presenterte verdens første minigraver, en maskin som ble utviklet for å renske ugresset mellom drueranker.

Importør ABS Maskin AS i Mjøndalen vil ganske sikkert hilse de nye Takeuchi-modellene velkommen, for vi vet at ryktet om at en ny 4-tonner var på gang har pirret nysgjerrigheten.