Svanevik vil gi tilbake bilen

Tommy Svanevik i Svanevik Transport & Utleie fikk endelig besøk av politiet, etter at han hadde stjålet bilen til dem han mener har brutt seg inn tre ganger hos bedriften.

Publisert Sist oppdatert
Etter å ha hentet en hvit kassebil, skrevet «Dieseltyver» på den og heist den opp på en container

kom politiet for å snakke om dieseltyveriene bedriften opplever gang på gang.

Det var selveste Tore Salvesen, sjef ved Bergen vest politistasjonsdistrikt, som kom på besøk for å diskutere problematikken med dieseltyverier og innbrudd. Både politiet og Svanevik synes møtet var nyttig.

- Jeg er glad for at politiet kom til oss, sier Svanevik, som tror møtet har gitt både bedriften og politiet bedre innsikt i den andres side av saken.

Nå lover han at eieren skal få tilbake bilen på en eller annen måte.

- Vi har diskutert hva vi i fellesskap kan gjøre i innsatsen mot dieseltyveri. Jeg kan love at vi skal følge med på dette og patruljere oftere i området. Dessuten har vi diskutert hvordan firmaet kan sikre seg bedre, sier Salvesen til Bergens Tidende.

Salvesen gjorde samtidig Tommy Svanevik oppmerksom på at bilhentingen var et brudd på Straffelovens paragraf 393, og at hendelsen vil bli etterforsket dersom bileieren anmelder forholdet.

Folk i kø for å betale

Dersom Svanevik skulle få en bot å betale for måten han handlet på i denne saken skal han ikke bli nødt til betale den alene: Flere har ytret på AT.no sin Facebook-side at de er villige til å betale en eventuell økonimisk straff som måtte følge i kjølvannet av bilhentingen.

Det har nærmest eksplodert i sosiale medier og i kommentarfelt til mange medier på nett i dag. I løpet av sju timer har 67 kommentert, 1739 likt og 99 delt saken om selvtekten bare på AT.nos Facebookside.