Rivedag hos Volvo Maskin

MASTEMYR (AT.no): Volvo Maskin AS inviterte riveentreprenører til Rivedag ved hovedkontoret på Mastemyr.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en bransje Volvo Maskin AS satser på, og det norske markedet er viktig for Volvo CE som bygger maskinene. Dette sa Esbjörn Fritzell, sjefen for Volvo CE Special Application Solution, under sin presentasjon for pressen før entreprenørene kom til arrangementet på Mastemyr.

- 20-30% av alt vi gjør av «special» selges i Norge. Dette er produktive maskiner som betaler seg, og det har entreprenørene i Norge forstått, smiler Fritzell.

Store maskiner

Knut Grepperud har ansvaret for rive- og sorteringsmaskinene hos Volvo Maskin AS, og er initiativtaker til arrangementet på Mastemyr torsdag. Og det var et spesielt skue som møtte entreprenørene, og andre forbipasserende denne dagen.

Tre såkalte «High Reach»-maskiner sto i giv akt med bommene rett til værs. EC380DHR (50 tonn og 21 meter rekkevidde), EC480DHR (65 tonn og 27 meter rekkevidde) og EC700CHR (90 tonn og 32 meter rekkevidde) sto på plassen foran hovedbygget til Volvo Maskin, og i tillegg var plassen «krydret» med en hjullaster, en minigraver og en Sennebogen-maskin.

- Vi ønsket å gjøre litt ut av dette når vi hadde så mange maskiner på tomta. Det spesielle er at kun den minste «High Reach»-maskinen er solgt (til Veidekke-selskapet Dokken Miljø AS), mens de to største maskinene har vi på lager. Vi jobber selvfølgelig med kunder på begge, sier Grepperud.

Volvo EC700CHR på 90 tonn med 32 meter rekkevidde.
Volvo EC700CHR på 90 tonn med 32 meter rekkevidde.

Samarbeidspartnere

Denne Volvo EC380DHR-en (50 tonn og 21 meter rekkevidde) er solgt til Veidekke-selskapet Dokken Miljø AS.
Denne Volvo EC380DHR-en (50 tonn og 21 meter rekkevidde) er solgt til Veidekke-selskapet Dokken Miljø AS.

Oilquick er en viktig samarbeidspartner til denne type maskiner ettersom det byttes redskap ofte, og dette skal helst gjøres hurtig. Åke Sonerud fra Oilquick i Sverige var på plass for å gi entreprenørene og pressen informasjon om selskapet. Oilquick representeres av OTS Trading i Norge, og OTS-sjef Ole Siem var også på arrangementet. I tillegg var direktør for Demarec, Marcel Vening, på plass for å snakke om klyper, sakser og knusere. Demarec-utstyr er ofte å se på Volvos maskiner.